Amerikanci stopirali Đokovića, a masters u Monte Karlu mu širom otvorio vrata 1EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Vlasnik 22 grend slem titule na spisku potencijalnih učesnika turnira serije 1.000 u Evropi.

Zbog odbijanja američkih vlasti da mu izdaju medicinsko izuzeće i izuzmu ga od antikovid pravila SAD u odnosu za strance nevakcinisane protiv korona virusa, Novak Đoković je propustio aktuelni masters u Indijan Velsu, a iz istog razloga ga neće biti ni na dolazećem takmičenju iste kategorije u Majamiju.

Zato bi prvi njegov nastup posle eliminacije ATP 500 turnira u Dubaiju trebalo da bude masters u Monte Karlu. Na mestu gde se njegovo učešće nije dovodilo u pitanje ni prošle godine, kada je zbog odluke da se ne cepi propustio sve turnire u SAD, pa i grend slem u Njujorku.

Organizatori prvog turnira na šljaci te veličine u 2023. objavili su listu potencijalnih učesnika, na kom su svi oni koji su direktno pravo „reketanja“ u Monte Karlu stekli na osnovu pozicije na ATP listi. Zato je Novak kao vodeći u plasmanu, logično, projektovan za prvog nosioca turnira.

Ostaje samo da on i njegov tim saradnika potvrde da će baš tamo, 9. aprila, početi pripremu za Otvoreno prvenstvo Francuske, koje kreće krajem maja u Parizu. I gde bi, ako uzme pobednički trofej, postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio 23 GS šampionska naslova. Jedan više od Rafaela Nadala i +3 u odnosu na Rodžera Federera.

Prošle sezone ispao je već u svom prvom nastupu, jer ga je u drugom kolu porazio Alehandro Davidovič Fokina, tako da bi branio minimalan broj bodova. Novo izdanje MK dočekao bi kao osvajač Australijan opena i turnira u Adelejdu, pre toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari