U kontekstu lepote, mladosti i talenta, između naše Ane Ivanović i Čehinje Nikol Vaidisove, u prilično izjednačenom meču, pobedila je naša igračica, uspevši da smogne snage i takoreći izgubljen meč preokrene u svoju korist. Time je još jednom pokazala da ima kvalitete vrhunskog borca i da se ne predaje do samog kraja.

U kontekstu lepote, mladosti i talenta, između naše Ane Ivanović i Čehinje Nikol Vaidisove, u prilično izjednačenom meču, pobedila je naša igračica, uspevši da smogne snage i takoreći izgubljen meč preokrene u svoju korist. Time je još jednom pokazala da ima kvalitete vrhunskog borca i da se ne predaje do samog kraja. Jer spasiti tri meč poena mogu samo najbolji. Ovom pobedom, Ana se plasirala u polufinale i protivnik će joj biti

Obećao striptiz ako uđe u finale: Novak Đoković

Venus Vilijams.
Labudova pesma Marije Šarapove je ovoga puta trajala kratko i završila se neslavno. No, mora se priznati da je ona, ako ništa drugo, pokazala zavidnu hrabrost stojeći naspram Venus Vilijams na Centralnom terenu. Imajući u vidu ubitačni arsenal oružja koji je Venus juče demonstrirala, većina običnih smrtnika koja bi se našla s druge strane mreže umesto Marije, hladno bi stavila svoje rekete u torbu i napustila teren, spasavajući živu glavu. Jer to nisu bili servisi, returni i vineri, to su bila sredstva za masovno uništenje. S tim, što je njoj bila dovoljna samo jedna žrtva – Marija. Bila je to egzekucija, ili stilska vežba pod nazivom – kako demolirati protivnicu. Danas je nastavila u tom stilu, pobedivši Kuznjecovu i plasiravši se u polufinale sa Anom.

Jankovićeva i Marej u 3. kolu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković i Britanac Džejmi Marej plasirali su se u treće kolo mešovitog dubla na Vimbldonu.

Njih dvoje su u drugoj rundi napravili veliko iznenađenje savladavši treće nosioce Kineskinju Ži Jan i Marka Noulsa sa Bahama 7:6, 6:7, 6:3. Jankovićeva i mlađi brat Endija Mareja u trećem kolu igraće protiv Austrijanca Džulijana Noula i Kineskinje Tjantjan Sun.

Njena mlađa sestra – Serena je ispoljila istu žestinu i glad za pobedom u susretu sa Žastin Enan, ali sa manje uspeha. Sa povređenom rukom i problemima sa nogom, ona je izvesno bila hendikepirana i do poslednjeg trenutka se nije znalo ni da li će se pojaviti na terenu. Međutim, poznata kao borac i osoba koja se nikada ne predaje, ona je pružila častan otpor Belgijanki i zaslužuje kredit za svoju hrabrost i izdržljivost. Tako, Žastin, u svom vrhunskom izdanju, polako, ubedljivo i sigurno ide ka svom cilju – tituli šampionata.

Nadal i Đoković kritikuju organizatore Vimbldona

Zbog kiše koja svakodnevno prekida mečeve i zadaje velike probleme svima u Londonu, organizatori ovogodišnjeg Vimbldona našli su se na meti kritika najboljih tenisera, pre svih Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

– Organizatori su bili dobro upoznati s vremenskom prognozom i zbog toga je trebala da igramo u nedelju – smatra najbolji srpski teniser.

Sličnog razmišljanja je i drugi reket sveta, kojem su takođe bila potrebna tri dana za teško ostvarenu pobedu.

– Nije mi jasno zašto nismo igrali u nedelju. Vreme je bilo dobro, daleko bolje nego u ponedeljak i utorak. Nije normalno jedan meč igrati tri dana. Organizatori u Vimbldonu uopšte ne brinu o igračima – kaže Nadal.

Protivnica u polufinalu će joj biti čudno pakovanje – zvano Marion Bartoli, jedina preostala predstavnica trikolora na šampionatu, najneočekivaniji i najneortodoksniji polufinalista. Za ovu dvadestdvogodišnju malu, okruglastu i relativno sporu Francuskinju, tačnije Korzikanku, bi se pre moglo reći da za doručak troši cassoulet (gust pasulj) nego voće i kroasane. Uz to, pored atipične fizike, ona ima i veoma specifičnu tehniku igre – na obe strane udara sa dve ruke, a la Monika Seleš, koja joj je idol i servira na vrlo čudan način. No, koliko god njena igra u kombinaciji sa njenom fizikom delovala neobično, ona je izuzetno efikasna, borbena i samopouzdana. Kada su je upitali da li je oduševljena što se plasirala u četvrtfinale, ona je prkosno odgovorila – „O čemu pričate. Zašto bih bila oduševljena. Pa ja sam u prvih dvadeset na svetu. Tu mi je mesto. Pitajte me to kada uđem u finale“. Nakon pobede u četvrtfinalu nad Holanđankom Mihaelom Krajiček, ona je isto pitanje prokomentarisala – „Reći ću vam kada osvojim finale“! Mora se priznati da ako već nema francuske koketerije i šika, ima smelosti, hrabrosti i vere u sebe. To će joj sigurno trebati protiv izvanredne Enan.
Što se tiče muškaraca, imajući u vidu zakašnjenja u programu prouzrokovana kišom, još uvek se vode žestoke borbe za plasman u četvrtfinale. Nadal je ukrstio koplja sa Južnim, konačno se oslobodivši Soderlinga, sa kojim je mogao, da se igrao još koji gem i da se potuče. Naime, nakon meča je palo toliko loših reči o nekorektnom ponašanju Šveđanina, tipa nije se rukovao na kraju meča, nije se izvinjavao za lopte koje su srećno prešle mrezu, da je Španac očito bio na ivici da eksplodira. Nordijac se nije branio, niti objašnjavao svoje ponašanje, ali je bilo jasno da je i on presrećan što se oslobodio „dosadnog i sporog Nadala“. Nadal je, rekao, da je na sve frustracije sa tog meča zaboravio kuvajući večeru za celu hordu Španaca na šampionatu. Za sada, pouzdano znamo, da su svi preživeli! Kao i da je uspeo nakon maratonske borbe u pet setova da nadvlada Južnija.
Što se tiče Rodika, on po principu – ćuti i radi, „skida“ glave jednom po jednom protivniku i čeka susret u četvrtfinalu sa briljantnim Francuzom Rišarom Gaskeom. Koliko uvažava svog budućeg protivnika, koji može biti ozbiljna pretnja čak i Federeru, pokazuje to što tokom njegovog prethodnog meča sa Tzongom, dobronamerno poželeo da „bar 12 časova ostane na terenu“. Ali Gaske ga je razočarao. Okončao je meč u tri laka, ubedljiva seta. I čeka ga.
Teniseri žive u svetu gde se godine uglavnom duplo računaju. 16-godišnjaci se smatraju odraslima, 26-ogodišnjaci svetom srednjih godina, a 35-ogodišnjaci kao Jonas Bjorkman, mogu uskoro ocekivati telegram od Kraljice, kao gest pažnje pred odlazak u penziju. Pa ipak, švedski veteran, koji je prošle godine stigao do polufinala, ove godine takođe ne odustaje. Uspeo je da se plasira u četvrto kolo i da se bori za mesto u četvrtfinalu. „Ja sam mislio da nama i nije dozvoljeno da ovde igramo prve nedelje, već tek druge, kada igraju seniori -iznad 35 godina“ šali se Bjorkman. „Uostalom, šta da vam kažem, nakon meča sa Australijancem Artursom, takođe predstavnikom „gerijatrije“, čekala su me dva sunarodnika sa invalidskim kolicima i mojim imenom na njima „Ali, ovu lepu avanturu je prekinuo mladi i talentovani Čeh Tomas Berdih, nadvladavši ovog simpatičnog, iskusnog i izvanrednog tenisera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari