Posle finala na Rolan Garosu Ana Ivanović je juče na Vimbldonu napravila još jedan sjajan rezultat – plasirala se u četvrtfinale prestižnog grend slema, nakon što je posle nekoliko prekida zbog kiše pobedila Nađu Petrovu 6:1, 2:6, 6:4.
Iako je odlično počela meč i u jednom dahu osvojila prvi set (6:1) Ana Ivanović nije uspela da ostane na istom nivou i u drugom setu, u kom je iskusnoj Petrovoj, 11.

Posle finala na Rolan Garosu Ana Ivanović je juče na Vimbldonu napravila još jedan sjajan rezultat – plasirala se u četvrtfinale prestižnog grend slema, nakon što je posle nekoliko prekida zbog kiše pobedila Nađu Petrovu 6:1, 2:6, 6:4.
Iako je odlično počela meč i u jednom dahu osvojila prvi set (6:1) Ana Ivanović nije uspela da ostane na istom nivou i u drugom setu, u kom je iskusnoj Petrovoj, 11. nosiocu, uzela svega dva gema. Prava borba između bivše polufinalistkinje Rolan Garosa i ovogodišnje finalistkinje rasplamsala se tek u odlučujućem setu u kom je Ana napravila brejk za vođstvo od 5:4. Kiša je i četvrti put na Vimbldonu počela da pada kada je Ivanovićeva na svoj servis imala 15:15 i kada su je samo tri poena delila od četvrtfinala. Nakon sat i po pauze dve teniserke su se vratile na teren, posle tri poena srpska teniserka je stigla do prve meč lopte, a već u narednom poenu i do prvog četvrtfinala na Vimbldonu.
To nije uspela Jelena Janković, njoj očigledno velike i mnogobrojne pauze zbog kiše nikako nisu prijale, pa je u četvrtom kolu eliminisana od uporne i fizički odlično spremne Francuskinje Marion Bartoli 6:2, 5:7, 3:6. Osim 18. nosioca, koja će u četvrtfinalu igrati protiv Mihaele Krajiček i Ane Ivanović koja se sastaje sa desetom teniserkom sveta Nikol Vaidisovom, koja je savladala još uvek aktuelnu šampionku Ameli Morezmo 7:6, 4:6, 6:1 mesto među osam najboljih juče je obezbedila i Svetlana Kuznjecova. Ona je kao peti nosilac bila bolja od austrijske tinejdžerke Tamire Pašek 6:3, 6:2.
Drugi reket Srbije JankoTipsarević u četvrtfinalu Vimbldona neće igrati protiv najboljeg tenisera sveta Rodžera Federera, jer je u osmini finala poražen od Huana Karlosa Ferera 7:5, 6:3, 7:6(6). Njihov meč je u pet popodne juče bio i jedini u muškoj konkurenciji koji je završen. Većina tenisera, među kojima i Novak Đoković, stigla su samo da izađu na teren, ali ne i da svoje mečeve privedu kraju. Đokovićev i Kiferov meč je prekinut pri rezultatu 1:1 u setovima. Posle sjajne tri partije u prva tri kola i petosetnih mečeva iz kojih je izlazio kao pobednik Janko Tipsarević nije imao snage da sličnu igru ponovi i u četvrtom kolu protiv rasploženog Španca. Dobro se držao srpski teniser sve do 5:5 u prvom setu, ali je tada kiša prekinula meč, a Tipsarević je posle pauze izgubio svoj servis. Dvadeseti nosilac na trećem grend slemu sezone je u drugom bio mnogo ubedljiviji, da bi u još jednom triler setu Tipsarević stavio tačku na svoj nastup na Vimbldonu tek nakon taj-brejka (8:6). Uprkos porazu, Tipsareviću koji će gotovo sigurno biti posle ovog turnira među prvih 50 tenisera sveta, ovo je najveći uspeh u karijeri, ujedno i prva osmina finala grend slema. Njegov protivnik, koji je odlično servirao će u svom prvom grend slem četvrtfinalu igrati protiv neprikosnovenog četvorostrukog šampiona Vimbldona Rodžera Federera, kome je meč četvrtog kola bez borbe predao Tomi Has.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari