Ančelotijeva velika dilema pred madridski derbi 1Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

U nedelju je na programu čuveni madridski derbi – „El Madrilenjo“.

Fudbaleri Aletiko Madrida dočekaće svog ljutog protivnika, ekipu Reala, u okviru osmog kola Primere, a navijači na prepunom stadionu „Vanda Metropolitano“ želeće pobedu crveno-belog tima.

Ipak, gost će izaći u veoma jakom sastavu na taj meč, a čini se da trener „kraljevića“ Karlo Ančeloti ima samo jednu nedoumicu vezano za prvu postavu, jer mora da odluči kako da nadoknadi izostanak povređenog Kilijana Mbapea u napadu „belih“.

Bez Francuza, Ančeloti ima nekoliko opcija u sastavu.

Najlogičnije je da stavi Rodriga kao centarfora, a desno od njega Ardu Gulera. Nešto što je, s druge strane, već uradio ove sezone, kada je Italijan na meču protiv Espanjola stavio Turčina na desnu, a Rodriga na levu stranu, dok je u srcu napada bio Mbape.

Čini se da je ta opcija logična, ali ne smemo zaboraviti da je prošle sezone ulogu centarfora katkad igrao i Belingem i to kao „lažna devetka“, a sve to je uzgred rečeno bilo propraćeno sa veoma dobrim rezultatima, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

U tom timu je bio Kros, koji je sada u penziji i to bi moglo da utiče na to da Engleza ipak vidimo u veznom redu, a ne u fazi napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari