Andrea Trinkijeri: Dolazak Obradovića bio katalizator da se problemi u Partizanu prevaziđu 1Trinkijeri Foto: STARSPORT

Nije uspeo da sa Partizanom osvoji ABA ligu; usled pandemije korona virusa, odlučio je da napusti klub i prihvati evroligašku ponudu Bajerna, što je te 2020. veoma ražestilo upravu crno-belih, posebno predsednika Ostoju Mijailovića.

Prvi čovek Partizana je i javno govorio o tome koliko je bio razočaran potezom italijanskog stručnjaka, koji će se večeras, kao šef struke Bajerna, prvi put od neslavnog odlaska, predstaviti navijačima crno-belih u Beogradskoj areni.

„Život nam često donosi neke raskrsnice na koje ne možete da računate. Nema rastanka u bilo kojoj sferi koji ne ostavlja neke rane na srcu. Sa Partizanom sam doživeo toliko lepih trenutaka, koje i kad bi neko želeo, ne bi mogao da potamni. Za mene će Partizan zauvek biti „tradizione di famiglia“, tvrdi Trinkijeri, koji je po dolasku u Beograd dao intervju za Sportski žurnal.

„Punih usta“ trener Bajerna i danas govori o Partizanu, iako pri odluci da ga iznenadno napusti, iako je imao aktivan ugovor, nije mario ni za navijače, kao ni činjenicu da je klub iz Humske računao na njega.

„Kad pričam o Partizanu emocija čini svoje, jer za crno-bele, Beograd i Srbiju me vežu mnogobrojne lepe uspomene i prijatelji. Nezaboravni su i navijači, jedinstveni u evropskom i svetskom košarkaškom ekosistemu. Nose tim i bezrezervno vole klub ne samo kad niže uspehe, već i kad je teško. Radio sam u Grčkoj, igrao svuda i sa osnovom tvrdim da su najvredniji.“

Nakon dve i po godine, Trinkijeri će, prvi put, izvesti ekipu pred navijače Partizana.

Bajern je u lošoj formi, najneprijantije je iznenađenje od početka sezone u Evroligi, konstantno opterećen povredama. Na gosotvanjima je ostvario svega dve pobede iz sedam utakmica i trenutno ima drugi najlošiji skor u najelitnijem takmičenju (5-10).

„Zbog svega što sam doživeo u Beogradu, drago mi je što je Partizan ne samo prebrodio finansijsku krizu, dodatnu posledicu korone, koja je projekat povratka u Evroligu direktno usporila. Dolazak Željka Obradovića je bio katalizator da se problemi brzo prevaziđu, sad je Partizan tamo gde smo 2020. svi želeli da bude i gde bi bio da nije bilo objektivnih i nekih subjektivnih prepreka koje niko nije mogao da predvidi“, jasno je i Trinkijeriju ko je trenutno u Partizanu „rešenje za sve probleme“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari