Andrija Živković i Ivan Ilić propuštaju utakmice protiv Švajcarske i Španije zbog povreda 1Foto: STARSPORT/ Nikola Gligić

Reprezentativci Srbije u fudbalu Andrija Živković i Ivan Ilić propustiće predstojeće utakmice Lige nacija protiv Švajcarske i Španije zbog povreda, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije.

„Andrija Živković zbog povrede kolena neće biti na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću za predstojeće utakmice protiv Švajcarske i Španije u „A“ diviziji Lige nacija. Strateg Orlova za utakmice protiv Švajcarske i Španije neće moći da računa ni na Ivana Ilića zbog povrede. Reprezentativac Srbije i prvotimac Torina propustiće oktobarsko okupljanje zbog upale Ahilove tetive“, objavio je Fudbalski savez Srbije na društvenoj mreži X.

Reprezentacija Srbije će 12. oktobra u Leskovcu dočekati Švajcarsku, dok će 15. oktobra igrati na gostujućem terenu u Kordobi protiv Španije.

Ilić je prošle dve utakmice u Ligi nacija, protiv Španije i Danske, započeo u startnoj postavi, dok je Živković bio starter u prvom kolu protiv Španije, a protiv Danske je ušao u igru u 46. minutu.

Ilić i Živković su odigrali sve tri utakmice reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a Živković je sve tri započeo u startnoj postavi.

Reprezentacija Srbije se nalazi na trećem mestu grupe 4 „A“ divizije Lige nacija, sa jednim bodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari