Antonio Konte u Totenhemu do 2023. 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

Neposredno nakon što je u ponedeljak smenjen Nuno Espirito Santo, engleski mediji su počeli da pišu o tome da će ga naslediti Antonio Konte. Tvrdnje su se ispostavile tačnim, s obzirom na to da se italijanski stručnjak obavezao na ostanak na klupi Totenhema do 2023.

Fabricio Romano, dobor obavešteni italijanski novinar, objavio je danas da se Konte obavezao na saradnju do 2023. i da je pristao da dođe u Totenhem nakon razgovora sa Fabiom Paratićijem, direktorom kluba, kojeg poznaje još iz perioda kada su zajedno radili u Juventusu.

Konte je prethodno imao uspešan mandat u Londonu, vodeći Čelsi u dve seozne, od 2016. do 2018. osvojivši sa njima i šampionsku titulu.

U prethodnoj sezoni Konte je kao trener vodio milanski Inter do prvog Skudeta još od 2010. godine.

Totenhem, koji se takmiči i u Ligi konferencije, trenutno je na devetom mestu tabele Premijer lige sa 15 osvojenih bodova iz deset utakmica.

Biće zanimljivo videti kako će se Konte prilagoditi izboru igrača koje će zateći. Poznato je da je principijelan u postavci igre sa trojicom klasičnih štopera i dvojicom napadača.

U Interu je imao fenomenalan tandem Lukaku-Martinez, a u Totenhemu ga čeka težak posao da najisturenijem Hariju Kejnu pridoda još jednog napadača u formaciji 3-5-2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari