AO: Danil Medvedev i Koko Gof lako do trećeg kola 1Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ruski teniser Danil Medvedev nastavlja sa sjajnim igrama na početku tekuće sezone. Veoma lako se plasirao u treće kolo Australijan opena jer je u sredu rezultatom 3-0 pobedio domaćeg takmičara Džona Milmana.

Po setovima bilo je 7:5, 6:2, 6:2 posle 140 minuta tenisa na terenu „Margaret Kort“. Naredni protivnik osmom igraču sveta biće pobednik duela koji igraju Amerikanac Sebastijan Korda i Japanac Josuke Vatanuki.

Došao je Medvedev do 13 brejk prilika, doduše iskoristio je svega pet, ali nije ovo bio meč koji je obilovao dobrim servisima. Tako je i počelo – u prva tri gema na meču videli smo brejkove, potom još četiri do kraja prvog seta. Medvedev na kraju koristi drugu set loptu u drugom gemu za 1-0.

Drugi i treći set doneli su dominantnog Medvedeva lako je napravio po dva brejka u svakom od setova i prilično mirno rešio set u svoju korist.

Medvedev je u prethodna dva nastupa na AO stizao do finala – 2021. ga je u meču za titulu porazio Novak Đoković, a 2022. je to pošlo za rukom Rafaelu Nadalu. Jedini grend slem koji je dosad osvojio Medvedev ostaje US open iz 2021. godine.

Američka teniserka Kori Gof ima tek 18 godina, a već kao da je veteranka na grend slem turnirima. U sredu je u meču prvog kola Australijan opena eliminisala nekadašnju šampionku US opena Emu Radukanu rezultatom 2-0.

Posle 103 minuta tenisa na „Rod Lejver areni“ bilo je 6:3, 7:6 (4) za igračicu iz Atlante, koja trenutno zauzima sedmu poziciju WTA liste.

Uzbudljiv tenis mogli smo da gledamo u Melburnu – u prvom setu videli smo tri brejka zaredom, posle kojih je prednost zadržala Amerikanka i povela sa 5:2. Ipak, borila se Radukanu i umalo napravila brejk u gemu u kojem je Gof servirala za vođstvo 1-0. Ipak, Koko je spasila tri brejk-lopte, iskoristila drugu set-loptu i povela.

Delovalo je da će američka tinejdžerka lako završiti posao kada je u drugom setu došla do brejka prednosti i povela sa 4:2. Međutim, Radukanu se tada vraća, oduzima servis rivalki bez izgubljenog poena i potom ima čak i dve set-lopte na servis rivalke. Ne koristi ih i ulazi se u taj-brejk u kojem je Gof bolja i koristi treću meč-loptu.

Gof se bori za prvu grend slem titulu u karijeri – dosad je najbliže prišla tom cilju 2022. godine u Partizu, kada je poražena u finalu Rolan Garosa u meču sa Igom Švjontek. Na AO je zasad dvaput igrala četvrtfinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari