APOEL potpisao četvrtog trenera u šest meseci 1Foto: EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU

Španski fudbalski stručnjak Manuel Himenez postao je danas trener kipranskog APOEL-a, kluba koji je promenio četiri trenera u poslednjih šest meseci.

Himenez je potpisao ugovor do maja 2025. godine.

Himenez je ove godine vodio Serto Portenjo iz Paragvaja, a ranije je bio trener još sedam klubova, među kojima su i Sevilja, Real Saragosa, Las Palmas i grčki AEK, sa kojim je osvojio Super ligu Grčke 2018. godine i Kup Grčke 2011. godine.

Himenez će kao trener APOEL-a zameniti Portugalca Hosea Manuela Martins Domingesa, koji je tu funkciju obavljao od avgusta ove godine.

Pre Domingesa, trener kipranskog kluba tri meseca bio je Španac David Galego.

Galego je u toj ulozi zamenio nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Rikarda Sa Pinta, pošto je Sa Pinto napustio klub u maju ove godine, nakon što je APOEL osvojio svoju prvu ligašku titulu u pet godina.

APOEL se nalazi na petom mestu kipranske lige sa 10 bodova, a u svojoj prvoj utakmici u Ligi konferencija ove sezone su odigrali nerešeno 1:1 protiv Šamrok Roversa, uprkos tome što je irski klub igrao sa desetoricom igrača od 50. minuta zbog crvenog kartona.

Pre Sa Pinta trener APOEL-a bio je sadašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević, a najveći uspeh u evropskim takmičenjima kipranski klub je imao pod vođstvom srpskog trenera Ivana Jovanovića, koji je klub doveo do četvrtfinala Lige šampiona 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari