Lionel Messifoto EPA-EFE/Friedemann Vogel

Može li Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA) da kazni najboljeg argentinskog fudbalera Lionela Mesija, sa strahom se pitaju argentinski mediji uoči polufinala Svetskog prvenstva protiv Hrvatske.

FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv reprezentacija Argentine i Holandije zbog rekordnog broja žutih kartona tokom njihovog četvrtfinalnog meča, kada je španski sudija Antonio Lahoz pokazao ukupno 18 žutih kartona, piše Hina, prenosi Slobodna Dalmacija.

Međutim, argentinski mediji sa strahom komentarišu činjenicu da je Mesi veoma negativno komentarisao suđenje Špancu, što je zabranjeno jednim od članaka FIFA.

On je delu medija rekao da „ne želim da pričam o suđenju jer bih mogao da budem kažnjen, ali svi su videli šta se dešava”, ali i argentinski Klarin navodi da je i Mesi rekao da su „Holanđani izjednačili na 2- 2 posle nepostojećeg faula“ koji je bio samo nastavak „generalno lošeg suđenja“.

Uoči polufinalne utakmice protiv Hrvatske, koja se igra u utorak od 20 časova na stadionu Lusail, Klarin ističe izostanak dvojice Argentinaca protiv Hrvatske zbog žutih kartona. I dok bi odsustvo Gonzala Montijela trebalo lakše zameniti, piše Clarin, neigranje Markosa Akune može biti veliki problem.

Iskusni 31-godišnji fudbaler Sevilje Akuna odlično je odradio levu stranu Argentine i bio jedan od boljih argentinskih igrača na šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari