Arsenal brzopotezno hoće da dovede Luku Jovića 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Nisu želeli da se upuste u menadžersko mešetarenje i uslovljavanje prilikom potencijalnog dovođenja Dušana Vlahovića, ali su zato u Arsenalu rešili da pokušaju da angažuju Luku Jovića iz Reala, makar na pozajmicu do kraja sezone.

Engleski tabloid San piše da u Arsenalu nameravaju da do kraja zimskog prelaznog roka ugovore pozajmicu Luke Jovića iz Reala do kraja sezone, uz mogućnost otkupa ukoliko srpski napadač bude zadovoljio kriterijume menadžera Mikela Artete.

Jović je i dalje u nezavidnoj poziciji u Madridu; na dosadašnjim 15 ovosezonskih nastupa postigao je samo jedan gol.

Transfer Jovića usložio bi situaciju u Madridu, s obzirom na to da Karlo Ančeloti od klasičnih napadača ima samo izvanrednog Karima Benzemu. Ostale opcije nisu toliko pouzdane i u slučaju eventualne povrede ili izostanka usled umora francuskog napadača, Real bi morao da napravi izvesne taktičke korekcije.

Arsenal izuzetno ceni i napadačke sposobnosti Aleksandera Isaka iz Real Sosijedada, ali trenutno nije spreman da Špancima isplati traženih 90 miliona evra.

„Tobdžije“ su praktično otpisale Pjera Emerika Obamejanga zbog neprofesionalizma ispoljenog u neopravdanom odlasku u Barselonu kako bi se istetovirao dan pred važnu utakmicu.

Aleksandru Lakazetu i Ediju Nketiji na leto ističu ugovori, tako da će u Londonu sigurno napraviti „smenu generacija“ u najisturenijem delu napada.

Jović nije jedina opcija, Atletik piše da će Arsenal pokušati da dovede iz Evertona Dominika Kalvert-Luina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari