Arsenal protiv Čelsija ubedljiviji nego ikad: Petrović na "Emiratima" izvadio pet lopti iz mreže, kao Borota na Hajberiju pre 45 godina 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

U londonskom derbiju u zaostaloj utakmici 29. kola engleske fudbalske Premijer lige Arsenal je na „Emiratima“ preslišao Čelsi s 5:0, što mu je i najubedljivija pobeda u utakmicama s njim u bilo kojem takmičenju, a od prvog susreta 1907. sastali su se 200. put.

Golovi su padali ovako: Trosard u 4. minutu, Vajt u 52, Haverc u 57. i 65. i ponovo Vajt u 70.

Čelsi je teži poraz u Premijer ligi pretrpeo jedino u februaru 2019, kada ga je u Mančesteru isprašio Siti sa 6:0.

U gradskim okršajima nije se tako proveo kao bos po trnju još od poraza protiv Kvins Park Rendžersa isto sa 6:0 na Loftusu u martu 1986.

Nemački napadač Haverc, koji je Čelsiju doneo titulu evropskog prvaka u duelu s Mančester sitijem u Portu 2021 (1:0), prvi je njegov bivši igrač koji mu je dvaput zatresao mrežu na meču Premijer lige.

Ko se nadao takvom slomu „plavaca“ koji su u prethodnoj ligaškoj utakmici slistili Everton kod kuće sa 6:0, a u subotu su bili ravnopravan takmac sa Sitijem u polufinalu kupa na Vembliju, mada su poklekli sa 1:0.

Golman Čelsija Đorđe Petrović, dakle, izvadio je pet lopti iz mreže, najviše u svojoj debitantskoj sezoni u „kolevci fudbala“.

Arsenal je prethodni put kao domaćin dao Čelsiju pet golova 16. aprila 1979. na tadašnjem Hajberiju, isto u borbi za bodove, ali je poraz gostiju, na čijem je golu stajao Petar Borota, bio blaži – 5:2.

„Tobdžije“ su izbile na čelo sa 77 bodova, ali imaju utakmicu više od Liverpula (74) i dve više od trostrukog uzastopnog prvaka Sitija (73).

Liverpul u sredu uveče igra gradski derbi kao gost Evertona, a Siti u četvrtak ide na megdan s Brajtonom.

I to su zaostzali mečevi iz 29. kola, a za vikend se igraju utakmice 35.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari