Arsović prava na listi Svetske streljačke federacije 1Andrea Arsović Foto: Streljački savez Srbije

Andrea Arsović preuzela je prvo mesto na rang listi Svetske streljačke federacije (ISSF) za vazdušnu pušku, Bobana Veličković je druga za vazdušni pištolj, a Srbija na julskim listama ima još trojicu strelaca među deset najboljih.

To je danas saopštio Streljački savez Srbije. Andrea Arsović je na julskoj listi napravila jedan korak unapred u odnosu na junsku, kad je bila druga. Evropska prvakinja na upravo završenom Svetskom kupu u Bakuu nije ušla u finale, ali napredak su joj doneli dobar rezultat i 11. mesto.

Bobana Veličković, kojoj je u Bakuu za jedan krug izmaklo finale vazdušnim pištoljem, popela se sa trećeg na drugo mesto.

Stevan Pletikosić je u Bakuu nastavio niz finala i dobrih rezultata malokalibarskom puškom iz ležećeg stava i sa šeste je stigao do četvrte pozicije. Milenko Sebić je sedmi na listi za trostav, a Damir Mikec osmi za vazdušni pištolj.

Najveći napredak među srpskim strelcima napravio je Dimitrije Grgić, koji je u Bakuu osvojio dva peta mesta. Na listi za vazdušni pištolj popeo se sa 26. na 12. poziciju, a za MK oružje sa 33. na 15. mesto.

Među 20 najboljih su i Ivana Anđušić Maksimović (14. vazdušna puška), Zorana Arunović (14. vazdušni pištolj), Milutin Stefanović (14. vazdušna puška) i Damir Mikec (19. MK pištolj).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari