Asvel podiže glavu: Poraz Zvezde u Vilerbanu sa najviše primljenih poena ove sezone 1Foto: Fonet/Evroliga

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su u 20. kolu Evrolige neprijatan poraz od Asvela rezultatom 100:91 (25:25, 23:20, 22:22, 30:24).

Slobodno se može reći da je ovaj poraz izvestan šok za crveno-bele jer su konačno zaigrali kako znaju i umeju u Evroligi i meč u Francuskoj je trebao da predstavlja samo nastavak pobedničkog niza u kome se nalaze u najkvalitenijem klupskom košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu.

Na taj način je beogradska ekipa ostala na učinku od 8 pobeda i 12 poraza, dok Asvel ima skor 4-16.

Dobro su izabranici Janisa Sferopulosa započeli meč i veoma rano su stekli šest poena prednosti – 10:4. Nastavili su gosti u istom ritmu pa su imali „plus devet“ – 25:16 na dva minuta pre kraja prve četvrtine, a onda su igrali Asvela napravili seriju 9:0 i potpuno poravnati su protivnici ušli u drugu deonicu utakmice.

U drugoj deonici Zvezda je bila u konstantnoj prednosti, ali minimalnoj, što je iskoristila domaća ekipa da serijom poena Skota ode sa „plus tri“ – 48:45 na poluvreme.

U drugom poluvremenu domaći su uglavnom vodili sa pet poena razlike – 62:57; 75:70, a Zvezda je bila ta koja je sustizala rezultat.

Ipak u poslednoj deonici kao da su crveno-beli ostali bez snage i na pogotke Perisa Lija za tri poena kao i lake realizacije Šarla Kaudija i Žofrea Lovernja u ispod koša jednostavno u odbrani nisu imali rešenja, a u napadu nisu imali preciznosti u šutevima kako bi bili u egalu sa raspucanim protivnikom.

Trojkom je Li doneo i dvocifrenu prednost svojoj ekipi – 88:77 i za Zvezdu više nije bilo šansi da se vrati u utakmicu.

Među crveno-belima najefikasniji je bio Nedović s 26 poena (6-11 za dva, 3-8 za tri), ali i s nekoliko brzopletih poteza u odsudnim momentima. Pratio ga je Jago sa 16.

U sledećoj utakmici Zvezda je u četvrtak gost Armanija u Milanu (20.30 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari