Atletski savez Srbije uporan da organizuje planetarno takmičenje 1Foto: EPA-EFE/ VALENTIN FLAURAUD

U iščekivanju početka Evropskog prvenstva na otvorenom, sledećeg meseca u Berlinu, i, ako sve bude kako treba, novog uspeha naše trofejne skakačice u dalj Ivane Španović, iz Atletskog saveza Srbije stigla je najava ponovne kandidature za organizaciju šampionata sveta u Beogradu.

To što je ASS prošle godine, za samo dve podignute ruke, preglasan u oštroj borbi kandidata za planetarni skup „kraljice sportova“ pod vedrim nebom očigledno nije vodeće ljude naše atletike

odvratilo od namere da srpska prestonica bude domaćin najboljim atletičarima.

Ovog puta u dvorani, kao u proleće 2017. kada su „Štark Arenom“ u nekoliko dana prodefilovali najbolji trkači, skakači i bacači Evrope.

– Prošle godine smo za „dlaku“ izgubili organizaciju Svetskog šampionata. „Mala i siromašna“ Kina nas je pobedila u poslednjem trenutku… Tada nas nije bilo sramota, ali je jako bolelo. Ipak, mogu da kažem da postoji veliki procenat mogućnosti da Beograd 2022. bude domaćin najvećeg sportskog događaja ikad u našoj zemlji – otkrio je generalni sekretar ASS Slobodan Branković, nekoliko meseci posle izgubljene bitke sa Nančingom.

Put do cilja je dug, nema sumnje da će biti i trnovit, ali nije nemoguće da ASS snagom činjenica i diplomatskim vezama ubedi one koji odlučuju da nam daju dozvolu da ponovo budemo organizatori jednog takmičenja na vrhunskom nivou. Svaka osvojena medalja u međuvremenu biće samo plus više u planiranoj misiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari