Kad igra Novak Đoković za polufinale Australijan opena? 1Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Srpski teniser Novak Đoković će danas od 09:30 časova po srednjoevropskom vremenu igrati meč četvrtfinala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu protiv Rusa Andreja Rubljova.

Nakon što je u osmini finala domaćem teniseru Aleksu de Minoru prepustio samo pet gemova, Đokovića sada očekuje četvrti međusobni duel protiv Rubljova.

„Andrej je konstantan teniser već godinama. Servis i forhend su mu najjača oružja. Biće to dobar meč“, rekao je Đoković o svom protivniku u četvrtfinalu.

Đoković vodi sa 2:1 u pobedama, a poslednji susret pripao je srpskom igraču na završnom mastersu u Torinu prošle godine.

Đoković za sada ima dobar turnir i pobede protiv Roberta Karbaljasa Baene, Eduarada Kokua, Grigora Dimitrova i Aleksa De Minora, a u ta četiri meča je izgubio samo jedan set provevši na terenu tačno 10 sati i 12 minuta.

Rubljov je imao znatno teži posao na prvog grend slemu u sezoni od srpskog tenisera.

Prvo je pobedio Dominika Tima maksimalnim rezultatom, da bi od Emila Rusovoria izgubio jedan set, a onda je u trećem kolu počistio Danijela Evansa sa 3:0 u setovima.

Ipak, najteži meč je odigrao u četvftom kolu protiv talentovanog Danca Holgera Runea koji je dobio sa 3:2 u setovima, a u taj-brejku petog seta je bilo 11:9 za Rusa.

Rubljov je na terenu proveo nešto duže vremena od Đokovića, tačnije 10 sati i 44 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari