Australijske granične snage istražuju da li je Đoković lagao u formi za ulazak 1Novak Đoković Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Australijske granične snage (ABF) istražuju da li je Novak Đoković podneo lažnu putnu deklaraciju uoči dolaska u Australiju, prenosi CNN.

Đoković je saopštio da nije putovao i da to neće učiniti za 14 dana koji su sledili do njegovog dolaska u Australiju, u sredu petog januara, navodi se u putnoj deklaraciji podnetoj kao dokaz sudu na osnovu koje se utvrđuje da li će mu biti dozvoljeno da ostane u Australiji.

Razne slike snimljene u tom periodu od dve nedelje pokazuju Đokovića i u Španiji i u Srbiji.

Dok sudski dokumenti pokazuju da je Australijska teniska organizacija popunila putnu deklaraciju u Đokovićevo ime, informacije koje je koristio Đoković, oficir ABF je utvrdio na aerodromu u Melburnu petog januara.

Sankcija za podnošenje lažne putne deklaracije nosi maksimalnu kaznu od 12 meseci zatvora, navodi se na sajtu australijskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Đokovićev medijski tim nije odgovorio na zahteve CNN-a za komentar.

Istraga ABF dolazi u trenutku kada australijski ministar za imigraciju Aleks Houk razmatra da li da primeni svoju ličnu moć da otkaže Đokovićevu ponovo uvedenu vizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari