Avganistanski fudbaler poginuo nakon što je pao sa aviona 1Foto: gdpes.gov.afg

Član mlade fudbalske reprezentacije Avganistana Zaki Anvari navodno je pao sa aviona Boing C-17, koji je u ponedeljak poleteo sa međunarodnog aerodroma u Kabulu.

Veruje se da je 19-godišnji fudbaler poginuo nakon što se uhvatio za spoljni deo aviona, a da je pao ubrzo po uzletanju, javila je lokalna novinska agencija Ariana, a prenosi Skaj Sport.

Veliki broj ljudi koji žele da napuste Avganistan pobegao je na aerodrom otkako su talibani u nedelju zauzeli glavni grad Kabul. U dramatičnim scenama neki su pokušali da se ukrcaju u avion u pokretu dok se pripremao za poletanje.

Odeljenje Kancelarije za posebne istrage Vazdušnih snaga (OSI) izdalo je saopštenje u kojem se navodi dase  preispituje sve dostupne informacije u vezi sa avionom C-17, kao i gubitak civilnih života.

„Osim video zapisa na internetu i novinskih izveštaja o ljudima koji su padali iz aviona pri polasku, ljudski ostaci otkriveni su na točkovima aviona C-17 nakon što je sleteo u vazdušnu bazu Al Udeid u Kataru“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari