Azurni tenis: Siner po broju pobeda poravnat sa predsednikom ATP 1Foto: EPA/NIKLAS GUSTAVSSON

Janik Siner, najbolji italijanski teniser, prvi pratilac Novaka Đokovića, vodećeg na svetskoj listi, poštedeo se za izazove na Rolan Garosu.

Zbog nelagode u kuku nije ni izašao na megdan s Kanađaninom Feliksom Ože-Alijasimom u četvrtfinalu mastersa u Madridu, a zatim je, na razočaranje domaće publike, odustao od mastersa u Rimu.

Na pariskoj šljaci mu je krenulo po planu.

Savladao je Amerikanca Kristofera Jubenksa (46. mesto) sa 6:3, 6:3, 6:4.

Azurni tenis: Siner po broju pobeda poravnat sa predsednikom ATP 2
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

To mu je 219. pobeda na ATP turu, među kojima su i svih sedam do prve grend slem titule na Australijan openu ove godine.

Na večnoj listi italijanskog profesionalnog tenisa (od 1968) poravnao se na šestom mestu sa Andreom Gaudencijem (51), igračem koji je vojevao devedesetih, pobednikom na tri turnira (22-godišnji Siner već na 13), sa 18. mestom kao svojim najboljim plasmanom (1995).

Gaudenci je od 2020. predsednik Udruženja teniskih profesionalaca (ATP).

Siner će ga nadmašiti ukoliko u drugom kolu pobedi francuskog veterana 37-godišnjeg Rišara Gaskea (124), kome je Francuska teniska federacija, organizator Rolan Garosa, dala posebnu pozivnicu za rekordno 21. učešće (toliko često još samo Španac Felisijano Lopez).

Na azurnoj listi prednjači Fabio Fonjini, takođe 37-godišnjak, na 93. mestu svetskog poretka, koji je 419. pobedu postigao savladavši u prvom kolu Holanđanina Van de Zandshulpa (102) sa 6:1, 6:1, 7:5. Sledi mu susret sa Amerikancem Tomijem Polom (14).

Iza Fonjinija dalje su Adrijano Panata (395), Andreas Sepi (386), Korado Baracuti (320) i Renco Furlan (223).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari