Badminton: Pet zlata i jedna bronza 1

Na Yonex Youth International srpski reprezentativci u badmintonu u konkurenciji do 15 godina osvojili su svih pet trofeja i jednu bronzanu medalju

Marija Sudimac, Sergej Lukić i Matija Cupara pokorili su na impresivan način, bez ijednog izgubljenog seta, osvojili svih pet trofeja u uzrasnoj konkurenciji do 15 godina na Yonex Youth International 2016, koji je u Dubrovniku od 7. do 9. oktobra okupio oko 150 takmičara iz 20-ak zemalja.

Lukić je do zlata u muškom singlu stigao ubedljivom pobedom u okršaju za trofej nad Hrvatom Bornom Vadljom (2:0). U finalu ženskog singla Sudimčeva je bez po muke savladala domaću takmičarku Iru Misir (2:0).

Rivalke u finalu singla okitile su se najsjajnijim odličjem u ženskom dublu. U meču za zlato, do kojeg su došle sa tri pobede u B grupi i uspehom u polufinalu u duelu sa Nikom Brajković iz Slovenije i Sunčicom Sertić iz Hrvatske (2:0), naša i hrvatska igračica lako su savladale slovenačku kombinaciju Taja Pipan, Maruša Vračar (2:0). U finalu mešovitih parova Lukić i Sudimčeva bili su ubedljivi protiv Slovenaca Mihe Mastena i Nike Brajković (2:0). Naš miks je u polufinalu bio bolji od Slovenaca Gala Bizjaka i Maruše Vračar (2:0), prethodno zauzevši prvo mesto u A grupi sa tri pobede.

“Osvojila sam tri zlatne medalje, a u takav skor sam, iskrena na budem, verovala pred početak turnira. Iako mečevi nisu bili previše teški predstavljaju veoma dobro iskustvo. Dubrovnik je mnogo lep grad i drago mi je što sam ovaj vikend provela ovde. Takođe bih se zahvalila i mojoj dubl partnerki Iri Misir iz Hrvatske”, kazala je Marija Sudimac koja je proglašena za najboljeg igrača Yonex Youth International 2016.

Peti trofej u Dubrovniku izlio je muški dubl Lukić, Cupara. Naš par je sa četiri pobede zauzeo prvo mesto ispred slovenačko-hrvatske kombinacije Miho Masten, Borna Vadlja, koje su savladali u odlučujućem okršaju za najsjajnije odličje (2:0). Sjajnom učinku u Duborvniku treba dodati i bronzu Cupare u muškom singlu koji je u polufinalu poražen od osvajača srebra Vadlje. Do najboljih četiri Cupara je stigao osvojivši prvo mesto u B grupi sa maksimalne četiri pobede.

“Utisci sa ovog takmičenja su fantastični, kako zbog samog turnira tako i zbog boravka u jednom od nalepših svetskih turističkih centara. Organizacija je bila na veoma visokom nivou. Turnir sam završio bez izgubljenog seta, sa tri zlatne medalje. Bolje nije moglo. Finale u singlu igrao sam sa domaćim takmičarem Bornom Vadljom koji je pružio dobar otpor ali sam na kraju ipak izašao kao pobednik”, istakao je Sergej Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari