Bajer ima života kao Bata Stojković u "Ko to tamo peva": Ni za novog šampiona Nemačke ne važi ono "e, sad je gotov stvarno" (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Činilo se još jednom da će Bajer iz Leverkuzena najzad da izgubi ove sezone, ali je njegov rekord u evropkom fudbalu po broju uzastopnih utakmica bez poraza nastavio da se uvećava.

U utakmici 30. kola Bundeslige Borusija je u Dortmundu vodila s 1:0 protiv tima koji je već obezbedio svoju prvu titulu nemačkog prvaka.

Gol je dao najistureniji napadač domaćina Niklas Filkrug u 81. minutu.

 

Već je utakmica debelo zagazila u nadoknadu vremena kada je hrvatski half Josip Stanišić smestio loptu u mrežu glavom na reski centaršut iz kornera.

Bajer je, dakle, ostao neporažen i u 45. utakmici uzastopce (38 poebda, sedam nerešenih), a rekord Juventusa od 43 meča srušio je remijem u revanšu četvrtfinala Lige Evrope protiv Vest Hema uLondonu (1:1) pre nekoliko dana, kada je poravnao na izdisaju duela, što mu se desilo još nekoliko puta ove sezone.

Da je Borusija pobedila, bodovno bi se izjednačila s Lajpcigom na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona. Ovako, ima dva boda  manje od njega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari