Bajern veruje u mladog Srbina: Posle debija odmah i profesionalni ugovor 1Foto:Bajern Minhen

U Bajernu je poprilično teško mladim igračima da se probiju do prvog tima i kasnije nametnu kao rešenje u startnoj postavi, a upravo bi u tome mogao da uspeo  srpski fudbaler.

U istoriji nemačkog velikana mali je broj Srba koji je nastupao za prvi tim. Radmilo Mihajlović u sezoni 1989/90, kao i Miloš Pantović, s tim da je aktuelni fudbaler Eupena nemački đak.

Aleksandar Pavlović postao je prošlog vikenda tek treći Srbin koji je zaigrao za prvi tim bavarskog giganta i to u ubedljivoj pobedi nad Darmštatom (8:0) kada je zaigrao u poslednjih 13 minuta.

Kao i što su najavljivali nemački mediji, nedugo zatim, mladi vezista nagrađen je prvim profesionalnim ugovorom sa Bajernom i to na tri godine.

– Odrastao sam u Bajernu i veoma sam srećan što sam potpisao prvi ugovor baš ovde. Sanjao sam o ovome odmalena. Veliko hvala svima što su me podržali u kampusu Bajerna. Želim da nastavim da učim na svakom treningu. Nastaviću vredno da radim na sebi – podelio je 19-godišnji fudbaler utiske sa javnošću, posle potpisa ugovora sa Bajernom.

Srbin je od sedme godine u akademiji Bajerna, a Kristijan Frojnd, novi sportski direktor kluba, veoma je dobro upoznat sa njegovim fudbalskim kvalitetima.

– Aleks je tehnički veoma nadaren momak, sa dobrom vizijom. Željan je učenja, ambiciozan i odlučan u pogledu svojih ciljeva. To obećava. Veoma smo srećni što je potpisao prvi ugovor sa nama – naglasio je novoimenovani sportski direktor.

Pavlović je rođen u Minhenu, visok je oko 190 centimetara i može da igra kao zadnji vezni i štoper. Bio je pozivan u omladinsku reprezentaciju Srbije. Ni za jednu selekciju Nemačke nije nastupao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari