Balkanski dvojac još u igri 1Foto: EPA-EFE/ NAINA HELEN JAMA

Prvobitni spisak od sedam zemalja s predstavnicima u trećem krugu trke za fudbalsku Ligu šampiona, dobijenih kroz sito i rešeto druge runde, u sredu je proširen za: Norvešku, Dansku, Srbiju, Sloveniju i Azerbejdžan, pa će se mečevi 6. i 13. avgusta stvarno pratiti širom Evrope.

Uz Dinamo, čast Balkana i(li) nekadašnje Jugoslavije braniće naša Crvena zvezda, jer je pre poraza u Helsinkiju (2:1) iz Beograda ponela odlučujuću prednost (2:0), i slovenački Maribor.

I ekipa sa „LJudskog vrta“ prošla je kao bos po trnju u revanšu sa AIK-om (3:2), šta više sve do 117. minuta je bila jednom nogom u utešnim kvalifikacijama za Ligu Evrope, iako je slavila pre sedam dana (2:1), ali joj je Rumun Aleksandru Krecu u 117. minutu produžio nadu u novi plasman u elitno takmičenje. I silno razočarao domaćinove navijače, jer su Šveđani već videli sebe kao kompletne, a ne samo Pirove pobednike bez dileme najuzbudljivijeg i najefikasnijeg susreta druge ture revanša 2. kola.

Ostale utakmice završene su manje, više rutinskim trijumfima favorita, na njihovim terenima. Norveška je ostala na putu ka LŠ, pošto je Rozenborg protiv Beloruskog BATE Borisova kapital od jednog pogotka na strani oplemenio s 2:0 u njegovom Trondhejmu. Zvezdin rival je takođe opravdao očekivanja, obzirom da je posle 2:0 u Velsu razliku u kvalitetu u odnosu na TNS potvrdio slavljem u Danskoj (1:0).

Svi slavljenici od utorka i srede od ranije su znali s kim bi mogli da igraju sledeći dvomeč, a žreb u ponedeljak dodeliće im i protivnike u plej-ofu, ako „prežive“ predstojećih 180 minuta.

Parovi 3. kola

staza šampiona

Kluž – Seltik

PAOK – Ajaks

APOEL – Karabag

Dinamo Zagreb – Ferencvaroš

Zvezda – Kopenhagen

Maribor – Rozenborg

staza nacionalnih liga

Istanbul Bašakšehir – Olimpijakos

Krasnodar – Porto

Klub Briž – Dinamo Kijev

Bazel – LASK

* Mečevi se igraju 6. i 13. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari