"Balon" skupa igračka 1Foto: ABA/ Mornar media pro

ABA liga je u ponedeljak poslala dopis klubovima u kojim ih obaveštava o težini situacije koja je prouzrokovana blokadom računa zbog neregulisanih vlasničkih odnosa i neophodne dokumentacije.

Nemogućnost povlačenja novca sa računa uslovila je dugovanja, među kojima su najveća prema hotelima – oko 145 hiljada evra.

Prema saznanjima Danasa, najveći deo tog duga prouzrokovan je organizacijom prvog ovosezonskog „balona“ na Zlatiboru u ABA 2 konkurenciji – negde oko 105 hiljada evra.

Košarkaški klub Zlatibor iz Čajetine prihvatio se odgovornosti da organizuje prvi, od tri „balona“ u kojima bi trebalo da se završi regularni deo drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja.

Čak 13 ekipa smešteno je u hotel na Zlatiboru (Gorica odustala zbog zaraženih korona virusom u ekipi), ukupno ne manje od 400 ljudi zahteva hotelski smeštaj i to u periodu od najmanje deset dana, koliko je potrebno da se organizuje odigravanje predviđena četiri kola.

Izdaci su ogromni, izvesno prethodno ukalkulisani u budžetu za takmičarsku 2020/21, međutim blokadom računa, pretvoreni su u dug koji bi mogao samo da multiplikuje i ovako tešku finansijsku situaciju u regionalnoj ligi, s obzirom na to da su ABA i ABA 2 liga jedan pravni subjekt.

Istovremeno, klubovi za sada nisu obavešteni o tome da bi zbog dugovanja prema hotelima mečevi 7. kola ABA lige mogli da se odlože.

FMP odložio i meč sa Igokeom

Klub iz Železnika prolazi kroz težak period: nakon poslednjih testiranja na kovid 19 obavljenih u ponedeljak ustanovljeno je da su čak sedmorica igrača zaraženi korona virusom. FMP je u utorak na treninzima imao samo šest igrača, zaključno sa onima koji se „ne skidaju“ tako da je bio primoran, da posle meča sa Olimpija Cedevitom, odloži i susret sa Igokeom u 7. kolu ABA lige, koji je bio predviđen za nedelju u 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari