Barak Bahar otkrio Izraelcima: Crvena zvezda razume našu situaciju, a UEFA ne 1Foto: Starsport

Šef struke Crvene zvezde iz Izraela poručio da je razočaran nekim potezima UEFA organizacije.

Pauzu prouzrokovanu reprezentativnim obavezama zbog kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, Barak Bahar je iskoristio da prvi put od početka ratnih dejstava na području Gaze, poseti svoju porodicu u Izraelu.

Trener Crvene zvezde vratiće se u srpsku prestonicu najkasnije u petak.

Tokom boravka u Izraelu, mladi stručnjak razgovarao je sa tamošnjim novinarima, poručivši tom prilikom da u Srbiji ljudi nisu preterano zainteresovani za rat u njegovoj zemlji.

– Predstavljam srpski klub i navijači nisu zainteresovani za ono što se dešava u Izraelu. Moraš da budeš fokusiran na utakmicu, na Ligu šampiona…. Ali, postoje momenti kada karijeru staviš sa strane i misliš na ono što je najvažnije. To sam i uradio – naveo je Bahar.

Izraelac nije zaboravio na to kako se UEFA ponela prema njemu, odnosno govoru koji je održao na konferenciji za medije uoči meča sa Lajpcigom u Nemačkoj.

Do tog susreta u Ligi šampiona, a od početka ratnih dejstava u Gazi, Bahar uopšte nije želeo da priča i kontaktira sa novinarima.

– Odlučio sam da ne dajem intervjue pre toga, pošto nisam mogao da pričam o fudbalu. Čekao sam pravi trenutak da to ispričam, pošto nije u pitanju normalna situacija.

Iako je u uvodnom delu obraćanja javnosti pričao o strahotama kroz koje prolaze Izraelci, UEFA na sajtu uopšte nije stavila taj deo nejgovog izlaganja već samo onaj koji se odnosio na najavu meča u Lajpcigu.

Trenera Crvene zvezde je takav potez veoma razočarao.

– Nekada je bolje biti i kažnjen. To nije pomenuto na sajtu UEFA. Sa druge strane, moj klub razume našu situaciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari