Brazilski vozač Rubens Barikelo pobedio je danas na trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije na stazi u Monci, dok je njegov klupski kolega iz tima Bron GP Dženson Baton zauzeo drugo mesto.

 Barikelu je pobeda u Monci druga na poslednje tri trke, pošto je prošlog meseca bio najbolji i u Valensiji. Trijumf u Španiji bio mu je prvi posle pola decenije.

Treće mesto zauzeo je Kimi Rajkonen iz Ferarija, četvrti je bio Adrijan Sutil iz Fors Indija tima, peti Španac Fernando Alonso, a sedmi Nik Hajdfeld iz BMW Zaubera. Poen je osvojio i Sebastijan Fetel iz Red Bula.

Aktuelni šampion Formule jedan Luis Hamilton nije završio trku, pošto je doživeo udes u poslednjem krugu, u trenutku dok je bio na trećoj poziciji.

Dženson Baton je i dalje lider u ukupnom plasmanu sa 80 osvojenih bodova, 14 više od drugoplasiranog Barikela. Fetel je treći sa 54 boda. Batonov i Barikelov tim Bron GP vodi u konkurenciji konstruktora sa 146 bodova, dok je Red Bul drugi sa 105,5. Ferari je četiri trke pre kraja sezone treći na tabeli sa 62 boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari