Barselona daje milione za mladog Španca iz Ulma 1EPA-EFE/Kai Foersterling

Huan Nunjez trebalo bi da u finansijskom smislu bude kompenzacija za Marija Hezonju koji je ostao u Realu.

Sve je bilo utanačeno sa reprezentativcem Hrvatske, povratak posle više godina košarkaškog „izgnanstva“ utanačen, a onda je usledio veleobrt, navodno zbog izjava Marija Hezonje datih posle finala prvenstva Španije.

Kako bi barem delimično „izvadila fleke“ Barselona je odlučila da već spremljene milione, doduše u manjem iznosu, investira u perspektivnog španskog plejmejkera Huana Nunjeza koji se u poslednje dve godine dokazivao u nemačkom Ulmu.

Barsa će samo u prvoj godini saradnje uložiti čak 1.900.000 evra, veći deo od planiranih 1.500.000 evra biće investirano u platu 20-godišnjeg beka, potencijalnog reprezentativca Španije (bruto iznos) dok će preostala svota biti prosleđena Realu, s obzirom na to da su Madriđani, kao njegov matični klub imali pravo preče kupovine.

„Kraljevski klub“ ne računa na njega, s obzirom na to da je pozicija jedinice rezervisana za Fakunda Kampaca, novajliju iz Huventuda Andresa Feliza, dok periodično igru može da organizuje i veteran Serhio Ljulj.

Nunjez je bio jedan od vodećih igrača u reprezentaciji Španije, kada su u pitanju mlađe kategirije. Nakon omladinskog staža u Realu, odlučio je da prvo veće seniorsko iskustvo stiče u nemačkom Ulmu, a nedanvo je kao 36. pik na NBA draftu izabran od strane San Antonio Sparsa.

Ako ne bude nekih većih iznenađenja, mada se sa Barselonom nikad ne zna, Nunjez bi trebalo da postane drugo letnje pojačanje Katalonaca, nakon Kevina Pantera koji je prethodno stigao iz Partizana.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari