Barselona i Junajted na tapetu 1Foto: EPA-EFE/ Enric Fontcuberta

Od velikana se uvek i svuda puno očekuje, toliko da se i njihovim pobedama gleda u zube, kao što je slučaj sa Barseloninim trijumfom protiv Dinama (2:1), jer je po svim kriterijumima „manji“ tim iz Kijeva u Španiji nastupio bez čak 13 povređenih i(li) korona virusom zaraženih prvotimaca…

… a samo krivicom domaćinovog čuvara mreže Mark-Andrea ter Štegena nije izboksovao remi u nemogućim okolnostima.

– Dobro smo otvorili meč, brzo poveli i imali još nekoliko šansi za gol. Ipak, kako je vreme odmicalo tako smo gubili kontrolu. Rival je počeo da niže prilike, ali je naš golman bio fantastičan. Spasao nas je u nekoliko situacija. Pokazao je koliko je dobar i da je u vrhunskoj formi … Tri utakmice – tri pobede, to je dobro, ali moramo da igramo bolje. Posebno u periodima kada nismo u posedu lopte, u tom delu nismo kvalitetni. Ukoliko igramo visok presing to moramo svi zajedno da radimo.. – samokritičan je bio trener Ronald Kuman posle treće pobede Katalonaca u Ligi šampiona, dok je prva „violina“ tima Lionel Mesi završio na stubu srama u medijima sa Pirineja i, pogotovo, među navijačima kluba sa „Kamp Noua“.

Javna je tajna da je legendarni Argentinac već duže vreme nezadovoljan svim i svačim u sredini u kojoj je fudbalski odrastao i da je u više navrata bio na ivici odlaska, što ne znači da se u skorijoj budućnosti neće naći neko spreman da izbroji stotine miliona evra za njegovo obeštećenje, ali Barselonine pristalice su mu juče prigovarale na povremenoj nonšalanciji od pre dve večeri.

Pa i na podatku da je poslednji gol iz igre dao pre dva meseca, jer se i pre 48 sati u strelce upisao sa bele tačke, mesta sa kojeg redovno pogađa ove, za njega i ceo klub, turbulentne sezone.

U Mančester junajtedu nema lomova u upravi, pa da se isti na razne načine preliju na teren, ali je trofejni engleski klub dopustio sebi da bude poražen od debitanta Bašakšehira (1:2).

Odnosno, tako loše odigra odbranu da se i dan posle te senzacije u trećem kolu LŠ na sve strane komentarišu amaterske greške „crvenih đavola“.

– Igrali smo skraćeni korner, ali su svi zaboravili na protivničkog igrača i ostavili ga iza sebe. Nije postojala nikakva komunikacija. To je nedopustivo. Takve golove nije normalno da primiš. Posebno ne na ovakvom nivou… Znamo svi koliko je teško stvoriti šansu, a mi smo im dopustili prelake pogotke. Nismo bili dostojni zadatka i to je moja odgovornost – posuo se „pepelom“ strateg ostrvskog diva Ole Gunar Solskjer, osvrćući se na pogodak Dembe Bae.

Za razliku od Barselone i Mančester junajteda, Juventus je bio na visini zadatka protiv debitanta Ferencvaroša (4:1), a Čelsi ubedljiv protiv novajlije Rena (3:0), s tim da su njihovi stratezi na različite načine prokomentarisali učinak ekipa.

– Rezultatom moram da budem zadovoljan, međutim nisam nekim stvarima na terenu koje sam video u svojoj ekipi. Napravili smo mnogo grešaka i to sve zbog sebičnosti pojedinaca. To bi u sledećim mečevima moglo mnogo više da nas košta.. Mnogo razgovaram sa svojim igračima, ali oni kada izađu na teren sami donose svoje odluke. Mogli su da ne rizikuju i ranije reše meč… – tako je goleadu sastava sa Apenina video njegov šef struke Andrea Pirlo.

Menadžer londonskog kluba Frank Lampard, pak, nije imao prigovore na viđeno.

– Uživao sam. Utakmica je bila teška, Ren je veoma dobar tim, ali mi smo sve uradili kako treba. Dobro smo startovali, postigli smo golove i čak smo uspeli da pojedinim igračima damo minute u završnici meča.

Haland kao „pravi“ Ronaldo

Erling Braut Haland ima samo 20 godina, ali već duže vreme igra kao mator, pa se sa dva pogotka u pobedi protiv Briža (3:0) izjednačio sa legendarnim Brazilcem Luizom Nazairom de Limom ili jednostavnije „pravim“ Ronaldom i njegovim zemljakom Leite Ribeiro Adrijanom u „poenterskom“ učinku u Ligi šampiona. Neverovatni Norvežanin je na 11 mečeva bio strelac 14 puta i to protiv navedenog belgijskog kluba, Napolija, Genka, Pari Sen Žermena, Liverpula, Zenita i Lacija.

Buruk: Zaslužili smo pobedu

– Iako smo ih izgubili, stekli smo samopouzdanje u naša prva dva meča u Ligi šampiona, a ovaj smo odigrali tako da je naš tim, sklopljen od mladih i iskusnih igrača, zaslužio da pobedi jedan Mančester junajted. Vrlo sam srećan zbog njihove odlične partije. Nastavićemo jako da radimo i rastemo, odnosno vrebamo priliku da ostanemo u takmičenju. Ili odemo u Ligu Evrope – pucao je od sreće trener  Bašakšehira posle istorijskog slavlja u elitnom UEFA rangu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari