Dimitrios Itoudisfoto EPA-EFE/FILIP SINGER

U Barsi ne mogu da prebole ovosezonsku eliminaciju od Olimpijakosa u TOP 8 fazi Evrolige.

Čudna je sportska klima u Barseloni već godinama unazad. Činilo se da je Barsa prošlog leta, možda i napokon, krenula sa temeljnom rekonstrukcijom ekipe i promenom klupske filozofije koja je trebalo da se zasniva na angažovanju kvalitetnih domaćih igrača i dovođenju malog broja stranaca, ali onih kadrih da prave jasnu kvalitativnu razliku na terenu.

Promena je bila uslovljena i ogromnim finansijskim problemima, s obzirom na to da je klub svake godine generisao gubitke od nekih petanestak miliona evra, možda i više.

U skladu sa tim, delovalo je i logično što je za trenera angažovan Rodžer Grimau, koji je na klupi nasledio Šarunasa Jasikevičijusa, koji je imao neuporedivo veća primanja.

Grimau kao „dete“ Barselone i neko ko je trenerski posao učio u sistemu Katalonaca, u svojoj prvoj sezoni (tekućoj) na klupi ostvaruje sasvim korektne rezultate.

U Kupu kralja dogurao je do polufinala, baš kao i u domaćem prvenstvu (večeras počinje serijal protiv Real Madrida) međutim klupski čelnici nikako ne mogu da mu oproste eliminaciju od Olimpijakosa u TOP 8 fazi Evrolige.

Iako je Barsa ispala posle pet mečeva, činjenica je i da je majstoricu igrala kod kuće.

Uprkos tome što, objektivno gledano, sastav Barse nije dovoljno kadar za neka velika dela i da je ekipa praktično u procesu stvaranja, klupska uprava je, po svemu sudeći, rešila da na kraju sezone promeni trenera i dovede neko iskusnije ime.

Grčki Sport24 piše da je Barselona namerena da angažuje Dimitrisa Itudisa, dvostrukog osvajača Evrolige na klupi moskovskog CSKA, koji, pak, nije imao naročito uspešan poslednji mandat kao trener Fenerbahčea (smenjen na sredini aktuelne sezone).

Takođe, prošlog leta okončao je i kratak, ali i neslavan mandat kao selektor reprezentacije Grčke, međutim ono što je na njegovoj strani jeste ogromno evroligaško iskustvo protkano i podatkom da je čak šest puta bio učesnik Fajnal-fora Evrolige.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari