Barselona ponovo šampion Evrope 1Foto: EPA-EFE/ULRICH HUFNAGEL

Rukometaši Barselone odbranili su titulu šampiona Evrope. Oni su u u „Lankses Areni“ u Kelnu savladali Vive Kjelce nakon boljeg izvođenja penala.

Izabranici Antonia Karlosa Ortega su u finalu fajnal fora Lige šampiona pobedili poljskog giganta i po jedanaesti put postali najbolji tim na kontinentu.

Gledali smo spektakularno finale dve potpuno izjednačene ekipe a na kraju ih je samo jedan promašeni semerac razdvojio u pohodu na još jednu titulu.

Posle 60 minuta igre bilo je 28:28, posle još dodatnih deset minuta igre 32:32, da bi nakon penala bilo 5:3 za „Blaugranu“.

Interesantan podataka je da se dvocifreni broj igrača i jednog i drugog tima upisivao u listu strelaca, što samo govori o tome koliko li timski igrali i jedni i drugi.

Dramatičan je bio poslednji minut regularnog dela meča, Barselona je imala „plus 1“ i napad, a Dika Mem je šutirao pored gol, a poljski velikan je iskoristio napad za izjednačenje tri sekunde pre kraja utakmice, pa se ušlo u produžetke.

U njima smo videli česte smene u vođstvu, a poslednji napad, za pobedu, imali su igrači Vive Kjelcea, ali je šut Aleksa Dušebajeva izblokiran.

Upravo je jedini sedmerac u penal seriji promašio Aleks Dušebajev, možda i najbolji igrač poljskog giganta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari