Barselona prodala još 15 odsto TV prava američkom investicionom fondu "Siks strit" 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

FK Barselona je izdala saopštenje danas u kojem je najavila sporazum sa američkim investicionim fondom „Siks strit“ o preuzimanju 15% televizijskih prava koje ima u LaLigi.

Na ovaj način, dodajući 10% koji je nedavno ovaj fond kupio, „Siks strit“ stiče 25% klupskih audiovizuelnih prava.

Klub, za razliku od prvog ugovora sa fondom kojem je 10% prava prodato za 207,5 miliona evra, ovom prilikom ne iznosi cifre za prodaju dodatnih 15 odsto TV prava.

Ali je katalosnki list Mundo Deportivo izvestio da će novi sporazum sa dondom „Siks strit“ doneti klubu prihod od oko 315 miliona evra.

Povodom ovog događaja, Barselona se oglasila saopštenjem:

„FK Barselona najavljuje dodatna ulaganja iz „Siks strita“, vodeće globalne investicione kompanije sa velikim iskustvom u svetu sporta i medija, nakon prethodno najavljenog preuzimanja 10% klupskih televizijskih prava u ligi. Ovom drugom transakcijom, FK Barselona je prodala dodatnih 15% televizijskih prava kluba u LaLigi. Ukupno, „Siks strit“ će dobiti 25% televizijskih prava kluba u LaLigi u narednih 25 godina. Transakcija predstavlja predlog koji je dobio većinsku podršku članova Kluba na vanrednoj Generalnoj skupštini prošlog juna. Nastavljamo da unapređujemo našu strategiju i oduševljeni smo što smo završili ovaj dodatni sporazum sa „Siks strit“ , koji nam obezbeđuje značajno povećanje naše finansijske snage“, rekao je Đoan Laporta, predsednik FK Barselone.

„Tokom proteklih nekoliko nedelja, mi i „Siks strit“ smo se angažovali i sarađivali sa razumevanjem oko onoga što želimo da postignemo za našu organizaciju, i radujemo se odličnom dugoročnom partnerstvu sa njima“, dodao je Laporta.

„FK Barselona je jedna od vodećih svetskih sportskih organizacija i mi smo oduševljeni što možemo da proširimo naš odnos kroz ovu dodatnu investiciju. Naša fleksibilnost i stručnost na više platformi i dalje su od vrednosti za menadžerske timove dok nastoje da izvrše veoma strateške inicijative.“, rekao je Alan Vaksman, suosnivač i izvršni direktor fonda „Siks Strit“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari