Barselona razmatra igranje u Aziji u slučaju kazne UEFA 1foto EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Kako u utorak prnose, naravno pozivajući se na neimenovane izvore, španski mediji, u Barseloni će razmotriti mogućnost igranja u Aziskoj ligi šampiona ukoliko ne budu mogli da igraju u elitnom UEFA takmičenju.

Evropska fudbalska unija sprovodi svoju istragu o slučaju Negreira, a prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin u nekoliko navrata je već ocenio da mu sve deluje kao neviđen skandal i podsetio da za UEFA ne važe vremenska ograničenja koja imaju La Liga i Fudbalski savez Španije.

Istraga se odnosi na oko 7.3 miliona evra koje je Barselona platila firmama Dasnil i Nilsat čiji je vlasnik nekadašnji fudbalski sudija Hose Marija Enrikez Negreira u periodu od skoro 20 godina.

UEFA istražuje povezanost ovih uplata sa eventualnim uticajem na ishode mečeva.

U ovom momentu, Barselona ima garancije UEFA da će sledeće sezone igrati u Ligi šampiona, ali nekolicina katalonskih medija tvrdi da se u klubu spremaju i za najgori mogući scenario, a on bi značio da je UEFA kaznila Barselonu i izbacila je iz Lige šampiona.

U tom slučaju, kako se navodi, Barselona ne bi bežala od mogućnosti da ispita svoje šanse da zaigra u Azijskoj ligi šampiona, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari