Barselona za goli život 1foto EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Španski fudbalski elikan nema bod iz prva dva kruga grupne faze Lige šampiona i mora da pobedi kijevski Dinamo da bi ostao u igri za prolećnu rundu Lige šampiona.

Druga tura mečeva trećeg kola Lige šampiona mogla bi da donese još neizvesniji i zanimljiviji fudbal od prve, jer samo dve od 16 ekipa ima (po) dve pobede iz prošlih 180 minuta, dok se ostali bore za drugu poziciju ili opstanak u borbi za eliminacionu rundu.

Ovo poslednje se naročito odnosi na, sa svih strana, na svim nivoima i poljima, uzdrmanu Barselonu. S (po) tri primljena pogotka od Bajerna i Benfike, bez ijednog „metka“ ispaljenog u centar mete, kolos španskog i evropskog fudbala zakovan je za zadnje mesto E grupe, pa će mu duel sa nešto manje lošim Dinamom iz Kijeva (1 bod) odrediti dalju sudbinu, jer su portugalska Benfika (4) i nemački Bajern (6) fino odmakli u trci za proleće u LŠ.

Možda i uručiti toliko najavljivani otkaz treneru Ronaldu Kumanu, jer Holanđanin i njegovi izabranici i u prvenstvu lelujaju kao list na vetru. Malme, takođe, nije mrdnuo sa mrtve tačke, ali to se i očekivalo od švedskog predstavnika u konkurenciji aktuelnog vlasnika kontinentalne krune Čelsija, kom su baš bodovi protiv ovog tima potrebni da popravi svoj skor (3) i odvoji se od Zenita (3). Naravno, pod uslovom da Rusi nađu načina da sapletu favorizovanog lidera H grupe – Juventus (6) i poremete plan najtrofejnijeg italijanskog kluba.

U grupi F je sve vrlo otvoreno. Atalanta vodi kolo sa četiri boda i protiv Mančester junajteda (3) bi da ispuni jedan uslov više za LŠ mečeve u Bergamu i posle ove zime, dok ponos Engleske u ovom meču traži iskupljenje za očajne rezulate u Premijer ligi. Ni Viljareal (1) ne može da se pohvali učinkom u Primeri, pa bi mu baš legao trijumf protiv švajcarskog Jang Bojsa (3), čija se pobeda nad MJ dugo prepričavala.

Stvari u grupi L su još komplikovanije, jer je svako ponešto izgubio i osvojio. Austrijski Salcburg je ispred svih (4), a sada ga čeka nemalo iskušenje protiv nemačkog Volfsburga (2), dok bi specijalista za osvajanje Lige Evrope – španska Sevilja (2) da se „omrsi“ na terenu francuskog Lila (1) i popravi šanse da završi na jednom od prva dva mesta u decembru.

20. oktobar

Grupa E

Barselona – Dinamo (K) 18.45

Benfika – Bajern 21.00

Grupa F

Jang Bojs – Viljareal 21.00

Mančester junajted – Atalanta 21.00

Grupa G

Salcburg – Volfsburg 18.45

Lil – Sevilja 21.00

Grupa H

Čelsi – Malme 21.00

Zenit – Juventus 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari