Britanac Dženson Baton pobednik je trke za Veliku nagradu Bahreina. Na stazi u Šakiru, član Bron GP tima ostvario je treću ovosezonsku pobedu, čime je sa 31 poenom „zacementirao“ prvu poziciju u generalnom plasmanu vozača.

Što se tiče poretka ostalih takmičara, drugo mesto je zauzeo Sebastijan Fetel iz Red Bula, dok je treći bio Jarno Truli iz Tojote. Zvanični šampiona Formule 1, Luis Hamilton, završio je trku na četvrtoj poziciji, što je njegov najbolji plasman u ovoj sezoni. Osim navedene četvroke, bodove su uspeli da osvoje Rubens Barikelo, drugi vozačBrona GP, zatim Kimi Rajkonen, koji je Ferariju doneo prve poene u sezoni, čime je omogućio italijanskom timu da izbegne najlošiji start u svojoj istoriji. Sedmi je bio Timo Glok iz Tojote, dok je Fernando Alonso, dvostruku svetski prvak, trku završio na osmom mestu.

Kada je rečo samoj trci, sa najboljih pozicija startovali su Truli i Glok predstavnici Tojote. Zbog činjenice da je na početku nadmetanja imao manje goriva od svog timskog kolege Glok je, prema očekivanju, veoma brzo zauzeo vodeću poziciju, na kojoj je bio do desetog kruga kada ga je pretekao Truli, koga je nedugo zatim, veću 13. krugu zaobišao Baton. Britanac je sve vreme dosta sigurno vozio. Kako se trka približavala kraju, zaostatak za prvoplasiranim vozačem Brona GP bio je sve veći. Trebalo bi napomenuti da je bolid Džensa Batona veoma dobro funkcionisao, što je omogućilo najboljem vozaču u prve četiri trke ove sezone da u saradnji sa konstruktorima, taktički na vrhunskom nivou odvozi svih 57 krugova.

Naredna trka u F1 biće vožena 10. maja u Barseloni.

Plasman vozača u Bahreinu

1. Dženson Baton, Bron GP 1:31:48

2. Sebastijan Fetel, Red Bul +7.187

3. Jarno Truli, Tojota + 9.170

4. Luis Hamilton,) Meklaren + 22.096

5. Rubens Barikelo, Bron GP + 37. 779

 

Generalni poredak vozača

1. Dženson Baton, Bron GP 31

2. Rubens Barikelo, Bron GP 19

3. Sebastijan Fetel, Red Bul 18

4. Jarno Truli, Tojota 14,5

5. Timo Glok, Tojota12

 

Generalni poredak konstruktora

1. Bron GP 50

2. Red Bul 27,5

3. Tojota 26,5

4. Meklaren 13

5. Reno 5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari