Bela kuća objavila nove uslove za ulazak stranaca u SAD: Sada su stvari mnogo jasnije da li će Novak Đoković igrati US open 1Foto: EPA/JOSE MENDEZ

Sjedinjene Američke Države okončaće 11. maja sve zahteve za vakcinaciju protiv kovida kada je reč o ulasku u tu zemlju, uključujući i putnike iz inostranstva, jer se tog dana u SAD završava vanredno stanje zbog korona virusa, saopštila je Bela kuća.

Predstavnički dom Kongresa SAD glasao je u februaru da se ukinu zahtevi da većina stranih putnika koji dolaze avionom moraju da budu vakcinisani protiv kovida, što je jedna od retkih antikovid mera koja je u Americi i dalje na snazi, navodi Rojters, a prenosi Politika.

Administracija predsednika Džozefa Bajdena je prošlog juna ukinula obavezan negativan kovid test za putnike iz avionskog saobraćaja, ali je ostala na snazi preporuka američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti o obaveznoj vakcinaciji za ulazak u SAD.

Britanska novinska agencija navodi da je zbog ovih pravila najbolji teniser sveta Novak Đoković preskočio neke turnire u SAD jer nije vakcinisan protiv kovida, ali da će od 12. maja moći slobodno da ulazi u tu zemlju i da igra na mastersima i US openu.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD je takođe saopštilo da od 12. maja putnici koji ulaze u SAD preko luka neće morati da budu vakcinisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari