„Kralj“ je zbačen sa prestola, čeka se novi šampion. Sudeći prema prikazanoj igri u dva duela sa sada već bivšim prvakom Barselonom, ekipa Liverpula se nameće kao najozbiljniji kandidat za naslov prvaka, koji je osvojila 2005. Menadžer crvenih Rafa Benitez stavio je „u džep“ kolegu sa katalonske klupe, taktički je meč pripremio savršeno i pokazao fudbalskoj Evropi kako se igra protiv najbolje ekipe na Starom kontinentu.

„Kralj“ je zbačen sa prestola, čeka se novi šampion. Sudeći prema prikazanoj igri u dva duela sa sada već bivšim prvakom Barselonom, ekipa Liverpula se nameće kao najozbiljniji kandidat za naslov prvaka, koji je osvojila 2005. Menadžer crvenih Rafa Benitez stavio je „u džep“ kolegu sa katalonske klupe, taktički je meč pripremio savršeno i pokazao fudbalskoj Evropi kako se igra protiv najbolje ekipe na Starom kontinentu. Koliko je tim sa Enfilda bio dominantan svedoči i broj udaraca upućenih na gol (u prvom poluvremenu 10:1 u korist domaćih), ali španski stručnjak, ipak, u prvi plan stavlja zasluge svojih igrača, ne svoje lične.

Rezultati osmine finala

Lion – Roma 0:2, Liverpul – Barselona 0:1, Valensija – Inter 0:0, Čelsi – Porto 2:1. Sinoć su igrali: Mančester Junajted – Lil, Milan – Seltik, Arsenal – PSV, Bajern – Real Madrid

– Ne volim da pričam o taktičkim bitkama između menadžera jer mislim da je sve u igračima i njihovom umeću na terenu, ne u menadžerima. Mislim da sam taktički dobro spremio ekipu i verujem da smo zaslužili da postignemo gol nakon svih onih prilika. Ponosan sam na igrače i navijače koji su najbolji na svetu – rekao je Benitez, čiji je tim ishvalio i Frank Rajkard.

Navaro: Sramota me je

Rezervista Valensije David Navaro, koji je u opštoj tuči koja je usledila nakon duela „slepih miševa“ i Intera udario prvotimca neroazura Nikolasa Burdisa priznao je da ga je sramota zbog ovog postupka.

– Želim da se izvinim svima koji su bili povređeni mojim postupkom. Video sam da neko vređa mog saigrača i prosto sam izgubio kontrolu. Nikada nisam bio umešan u slične incidente i nikada više i neću. kajem se i stidim se – rekao je Navaro, čiji se tim nakon 0:0 na Mestalji našao među osam najboljih.

Inače, predsednik Intera Masimo Morati posle meča je rekao da ovaj klub verovatno neće uložiti nikakvu žalbu UEFA povodom incidenta.

– Moram im čestitati jer su zaslužili prolaz dalje. Bili su odlučniji, imali više želje i prošli dalje. Uživao sam u borbi, ponosu i stavu svojih igrača. Prihvatamo eliminaciju, ali moramo se brzo oporaviti. Ponavljam, igrali smo ponosno i pobedili na teškom terenu. Mnogo toga odlučila je prva utakmica na Nou Kampu – rekao je trener Katalonaca.
Čelsi je uspeo da eliminiše Porto iz LŠ, iako je četa Žozea Murinja gubila na svom stadionu do 48. minuta, kada je izjednačujući gol postigao Roben. Ipak, odlučujući pogodak postignut je u 79. minutu (Balak), nakon velike greške golmana gostiju Heltona.
– Naravno da prihvatam krivicu za poraz. Najodgovorniji sam za našu eliminaciju, a od onih sam ljudi koji se ne stide da kažu da su krivi. Ponekad mi kažu da sam budala što tako radim, ali takav sam. Ne želim da loša atmosfera pokvari tim, zato prihvatam odgovornost za svoje greške. Nisam napravio pravi potez kada je lopta odskočila ispred mene. Publika me jeste ismejala, ali njihov je stadion, imaju pravo. Mi smo dali sve od sebe, ali nismo uspeli – rekao je Helton.
Sa druge strane, trener Čelsija Žoze Murinjo hvali igru svog bivšeg kluba, ali i svoje pulene.
– Igrali su bolje od nas u prvom delu, ali zadovoljan sam našom igrom u drugom, kada smo mentalno bili jači. Na poluvremenu sam igračima rekao da se opuste, da uživaju, zasluženo smo slavili. Ipak, Porto treba da bude ponosan na svoju večerašnju partiju – istakao je strateg plavaca.
Veliko iznenađenje priredila je Roma, koja je usred Žerlana porazila Lion i tako napravila najveći uspeh u istoriji kluba plasiravši se u četvrtfinale LŠ. Prvi dueli te faze igraće se 3. i 4. aprila, a žreb će biti obavljen u petak u Atini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari