Beograd domaćin EP u vodenim sportovima 1EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Danas je stigla potvrda od LEN – Beograd će biti domaćin Evropskog prvenstva u vodenim sportovima.

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima biće u glavnom gradu Srbije održano od 10. do 23. juna 2024. godine i to po sledećem rasporedu:

Plivanje na otvorenim vodama od 10. do 13. juna

Umetničko plivanje od 10. do 14. juna

Plivanje i skokovi u vodu od 17. do 23. juna.

Takmičenje će u Beogradu biti završeno poslednjeg dana kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu i za neke od sportista koji će nastupiti u Beogradu biće to poslednja prilika da viziraju pasoš za Pariz.

„Želeo bih da se iskreno zahvalim Plivačkom savezu Srbije koji predvodi Boris Drobac i Vladi Republike Srbije zbog izuzetne posvećenosti i podrške“, rekao je između ostalog predsednik LEN Antonio Silva koji je pojasnio i detalj da je Evropsko prvenstvo moralo da dobije novog domaćina zbog „geopolitičke situacije“. Prethodno je za domaćina bio određen Kazanj.

„Hvala Srbijo u ime LEN i moje lično ime zbog razumevanja važnosti ovog događaja i preuzimanja zadatka organizacije Evropskog prvenstva u vodenim sportovima u momentu kada je do njega ostalo samo šest meseci“, rekao je prvi potpredsednik LEN Josip Varvodić.

Takmičenje će biti održano u montažnom bazenu na Tašmajdanu. Trenutno bazen na popularnom Tašu nema potrebne dimenzije i dubinu za organizaciju Evropskog prvenstva, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari