Bešiktaš: Stojimo hrabro protiv zločinaca 1

Bešiktaš, Bursaspor i Turkski fudbalski savez osudili su teroristički napad na specijalne policijske jedinice ispred Vodafon arene koji se odigrao nakon završetka utakmice između dva turska kluba.

Prema prvim informacijama među stradalima bila su i dva radnika turskog šampiona – član Uprave Vefa Karakurdu, te uposlenik fan shopa Tunc Uncu.

Istanbulski klub izdao je saopštenje u kome se navodi da su teroristi napali „hrabre policajce koji su pružali sigurnost našim navijačima kao i navijačima naših gostiju Bursaspor“.

-Stajaćemo hrabro protiv zločinaca koji nikada neće postići svoj cilj – saopštio je Bešiktaš, dodajući da se nada da će se svi povređeni brzo oporaviti i da niko više neće patiti.

Napad se dogodio otprilike sat i po posle meča turske Super lige između Bešiktaša i Burse (2:1), kada je većina navijača napustila stadion i njegovu okolinu. Bursaspor je potvrdila da su pristalice kluba izašle sa Vodafon arene neposredno pre eksplozija.

-Eksplozija se desila blizu kapije kroz koju su naši navijači izašli sa Vodafon arene. Kako samo saznali, naše pristalice napustile su taj deo pet minuta pre incidenta. Želimo brz oporavak svim povređenim građanima i policajcima – navodi se u saopštenju Bursaspora.

U pismu objavljenom na svom sajtu Turski fudbalski savez stoji da teroristički napad bio varvarski čin.

-Sa orgomnim žaljenjem saznali smo da je veliki broj naših građana i policajaca povređen u kukavičkom napadu blizu Vodafon arene – napisao je TFF.

Veliki broj fudbalera koji su igrali i još uvek igraju u Turskoj izrazili su svoju solidarnost sa žrtvama napada. Podršku su poslali između ostalih i Serhio Ramos, Lukas Podolski, Mesut Ozil, Demba Ba, Samuel Eto, Robin Van Persi i mnogi drugi.

Vodafon arena, stadion koji ima kapacitet od 40.000 mesta, svečano je otvporio u aprilu turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. Svečanost je održana pred skoro praznim tribinama, a kao jedan od razloga naveden je strah da bi deo pristalica Bešiktaša, koje su privržene turskoj opoziciji, mogao da izviždi predsednika.

Bešiktaš je prošle godine osvojio šampionsku titulu predvođen Mariom Gomezom, koji je nakon završene sezone napustio klub, rekavši da ne može više da igra u Turskoj zbog političke situacije nakon neuspelog puča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari