Bez Bjelice na Grčku i Tursku 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Nemanja Bjelica nije uspeo da se oporavi od povrede lista zadobijene na prijateljskom meču, zatvorenog tipa, protiv Crne Gore. Iskuni krilni centar neće biti deo tima koji će se sutra uveče i u nedelju suprotstaviti Grčkoj i Turskoj u kvalifikacijama za plasman na naredno Svetsko prvenstvo.

Dodatni problem za Orlove su povrede Nemanje Nedovića i Marka Gudurića. Nedović je dobio hematom na nozi usled jednog pada i povrede kuka na prijateljskom meču sa Slovenijom u Ljubljani, dok Gudurić zbog bolova u kvadricepsu uošte nije bio deo ekipe tokom prijateljskih utakmica.

„Nedović je pao na kuk, dobro je. Sve je u glavi, ima i povreda, ali njegova velika želja da se što pre oporavi, pa se oporavlja iznenađujuće dobro. Večeras posle treninga donosimo odluku ko će da igra, u Turskoj ćemo moći da promenimo 12, tako da ćemo sačekati. Bjelica neće igrati, on je dobro i dijagnoze govore da to nije toliko teška povreda kako smo u jednom trenutku mislili. Neće sigurno igrati ove dve utakmice. Gudurić trenira, videću koliko je spreman. Ostali, svi su zdravi. Svaki dan je trening“, poručio je Pešić, verujući da bi zdravstvena situaicja mogla da bude sasvim dobra do početka Evropskog prvenstva 1. septembra.

Meč u četvrtak uveče protiv Grčke u Beogradskoj areni, od krucijalnog je značaja za košarkaše Srbije u cilju plasmana na naredni Mundijal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari