Velike poplave prouzrokovane obilnim padavinama potopile su sportsku infrastrukturu Lučanima i bilo je izvesno da Mladost neće ugostiti Čukarički, a juče je definitivno potvrđeno da iz sličnih razloga neće biti ni utakmice između Novog Pazara i Crvene zvezde. Naime, čelnici stadiona kraj Jošanice su još u četvrtak naveli da je teren već tada bio u lošem stanju i potpuno pokriven vodom, pa da je imajući u vidu vremensku prognozu malo verovatno da se situacija popravi. Sada je stigla i potvrda iz Superlige, a u skladu sa vanrednom situacijom na teritoriji cele Srbije.

Kako je saopšteno iz Superlige, odlučeno je da se mečevi odigraju u prvom slobodnom terminu, u utorak 15. marta ukoliko vremenski uslovi to dozvole, mada je to malo verovatno. Ipak, očekuju se nove procene nadležnih službi. S druge strane, ostali mečevi odigraće se prema ranije utvrđenom rasporedu.

– Posle zvaničnog dogovora sa nadležnim ministarstvima, dao sam nalog da se odigraju utakmice 26. kola, u područjima za koje se smatra da nisu ugrožena poplavama. Što se tiče još mogućih odlaganja, direktor Superlige Vladimir Bulatović koji je na vezi sa klubovima i nadležnima odrediće da li će još neki duel morati da bude otkazan – objasnio je Zoran Šćepanović, predsednik Zajednice Superlige, što znači da će i Javor dočekati Radnik iako je Ivanjica u ugroženom području, odnosno da će Rad u nedelju gostovati u Gornjem Milanovcu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari