Bez gostujućih navijača na duelima Partizana i Dinama iz Kijeva u Ligi šampiona 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da su sa Dinamom iz Kijeva postigli dogovor da se, zbog bezbednosti, predstojeće utakmice tih timova u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraju bez gostujućih navijača.

Partizan je u saopštenju na svom sajtu naveo da je odluka doneta na molbu Dinama, koji je domaćin prvog meča koji se igra 23. jula u Lubinu u Poljskoj, zbog ratnih okolnosti u Ukrajini.

Razlog su, kako su naveli, mogući incidenti između navijača, posebno nakon što je Partizan nedavno igrao turnir u Rusiji.

„Ova odluka je doneta uz preporuku i u koordinaciji sa lokalnim vlastima u Poljskoj i uz savete i odobrenje UEFA“, naveo je beogradski klub.

Partizan je dodao da u skladu sa tim dogovorom neće tražiti ulaznice za svoje navijače za utakmicu u Lubinu i uputio apel navijačima da ne putuju samostalno u Poljsku.

„FK Dinamo Kijev će se pridržavati istog dogovora i neće imati podršku svojih navijača na meču u Beogradu, na koji ima pravo iako je FK Partizan pod UEFA sankcijama“, dodaje se u saopštenju.

Istakli su da je odluka prvenstveno doneta u cilju osiguravanja bezbednosti svih učesnika u predstojećim mečevima, kao i zbog sprečavanja potencijalnih incidenata koji naročito mogu uticati na Partizan koji je pod uslovnom kaznom UEFA.

„FK Partizan iskreno veruje da je ovaj dogovor u najboljem interesu oba kluba i da će biti dočekana sa razumevanjem od strane naših navijača“, dodao je beogradski klub.

Prvi duel Partizana i Dinama, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, igraće se 23. jula u Lubinu u Poljskoj, dok je meč u Beogradu zakazan za 31. jul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari