Bez leka za "trojke" 1

Partizan je završio ovosezonsko učešće u ABA ligi na petom mestu sa polovičnim učinkom, jedanaesti poraz doživeo je u poslednjem kolu od Cedevite u Zagrebu (85:75), i sada mu predstoji da mesec i više dana pauze iskoristi za pripreme da bude što konkurentniji u nacionalnom prvenstvu.

Osvajanje Kupa Koraća donekle je spasilo vrlo turbulentnu sezonu u kojoj je posle promene trenera i igračkog osveženja ekipa pokazala potencijal, ali je za klub takvog renomea neučešće u plej-ofu regionalnog takmičenja veliki udarac.

Trener Nenad Čanak je preuzeo ekipu u vrlo teškom momentu, nije najavljivao čuda, svestan da nije bilo vremena da se isprave neki neverovatni porazi. Na poslednjoj utakmici nije mogao da računa na dva najkorisnija igrača ove sezone, Vilijamsa Gosa i Veličkovića, kao ni na Šalića.

„Došli smo s ambicijom da pokušamo da iznenadimo Cedevitu. Imali smo u prvom poluvremenu dobru situaciju, ali smo onda smo napravili nekoliko gluposti i promašili zicere, a Cedevita je prekvalitetna da to ne bi kaznila“, rekao je Čanak.

Pokazale su se i u tom meču neke hronične boljke crno-belih, iako je Čanak u dobroj meri zategao odbranu, odbrana šuta za tri poena koja je Partizan tokom sezone i koštala odsustva sa plej-ofa opet je zakazala. Što je Cedevita iskoristila za čak 14 dalekometnih pogodaka.

„U drugom poluvremenu bila je loša selekcija faulova, dozvolili smo mnogo lakih prodora i izlaznih dodavanja. Igrači Cedevite Nikols, Markota i Krušlin su dobri spot-up šuteri, a Ukić je prekvalitetan igrač da to ne bi prepoznao i da nas ne bi kažnjavao. U napadu smo imali dosta izgubljenih lopti, preostaje nam da se okrenemo domaćem prvenstvu“, rekao je posle meča u Zagrebu Čanak.

Partizanu ovog leta predstoji i strateško prestrojavanje, kako u sportskom, tako i u finansijskom smislu. Ova sezona nije iskorišćena za razigravanje mladih igrača, bilo je i previše promašaja u dovođenju stranaca, i krajnje je vreme za sklapanje kostura ekipe koja bi na okupu bila barem dve sezone. Da li je produženje ugovora sa Sijem korak u tom smeru, videće se već na leto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari