Bez muke u gostima 1

Košarkaši Partizana došli su bez i malo muke do druge pobede u ABA ligi ubedljivo savladavši ekipu MZT u Skoplju (62:93).

Crno-beli su rano napravili značajnu prednosti koji su lako održavali do kraja utakmice dobrom odbranom a na ruku im je išao i loš šut domaćina. Izabranici Aleksandra DŽikića na poluvremenu su već imali prednost od plus 23, pre svega zahvaljujući izuzetno raspoloženom Vilijamu Hečeru koji je ubacio 17 poena, od čega tri trojke iz četiri pokušaja. Amerikanac je utakmicu završio sa 21 poenom, devet asistencija i četiri skoka, a pratili su ga Stefan Birčević sa 19 i Vanja Marinković sa 16 poena, dok je kod rivala najbolji bio Tejms sa 20 ubačenih koševa i 6 asistencija. Partizan je drugo poluvreme odigrao u istom tempu, pa domaćini nisu bili ni blizu toga da utakmicu učine neizvesnijom.

Nakon susreta u Skoplju, trener crno-belih rekao je da njegovom timu dosta pomoglo to što su rivali ostali bez Jureta Lalića koji je zadobio povredu prilikom sudara glavom sa Stefanom Birčevićem na početku meča. DŽikić je dodao da nije lako bilo spremiti se za MZT i da je njegov tim mogao bolje da odigra u napadu.

-Bilo je veoma teško da se spremimo za ovu utakmicu jer MZT ima igrače koji su odlični ‘jedan na jedan’ igrači. Koncepcijski, za moju ekipu je to nešto teže da odgovori nego na neke druge načine košarke. Bane kaže da smo igrali pametno u napadu, ja mislim da smo mogli i bolje. Već sam više puta našim navijačima rekao da ne očekuju da mi na početku sezone igramo onako kako bi oni voleli – istakao je DŽikić.

Strateg crno-belih objasnio je da raspored na početku „nije zahvalan“, ali da se raduje meču protiv Cibone u narednom kolu Jadranske lige.

-Sada se okrećemo meču s raspoloženom Cibonom. Radujem se tom meču, jer će biti dobra atmosfera pošto su naši navijači željni da pozdrave ove momke – zaključio je DŽikić, koji će hrvatsku ekipu dočekati ovog petka.

 

 FMP upisao prvu pobedu’]

Košarkaši FMP iz Železnika ubedljivo su savladali Mega Leks (98:84), pa sada oba tima imaju po jedan trijumf i jedan poraz u ABA ligu. Naredne utakmice igraju se već sutra – FMP ide u Sloveniju, na gostovanje Krki, dok će Mega u Sremskoj Mitrovici dočekati Budućnost. Domaćin Železnik je bio siguran tokom celog meča iako je Mega u nekoliko navrata pretila da se rezultatski približi rivalu. Najbolji u pobedničkoj kipi bio je Nikola Žižić sa 24 poena, dva skoka i deset asistencija. Uz njega, dvocifreni su bili još i Čović (11 poena), Apić (11) i Davidovac (12). Kod gostiju, istakli su se Jaramaz sa 17 i Mušidi sa 15 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari