Dejan StankovicDejan Stanković foto STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde danas sa Metalcem u Gornjem Milanovcu (15.55) zatvaraju 27. kolo Superlige.

Posle ubedljivog poraza od Rendžersa, a pred revanš meč sa istim protivnikom za koji je, kako su objavili na zvaničnom sajtu, do juče bilo prodato 37 hiljada ulaznica, očekuje ih gostovanje motivisanom protivniku koji je u borbi za supeligaški život.

Kao medijska bomba odjeknula je izjava predsednika Metalca Rajka Neškovića da je siguran da će  Crvena zvezda pasti u Gornjem Milanovcu. U prethodnih 13 međusobnih okršaja sa crveno-belima klub podno Rudnika pretrpeo je čak 11 poraza. Jedina pobeda zabeležena je pre 12 godina u Kragujevcu (2:1).

„Pobedićemo Zvezdu na našem stadionu. Odbrana crveno-belih je spora i neće moći da sačuva naše brze igrače, Stuparevića, Cvetkovića i Prestiža“, rekao je Rajko Nešković.

Trener crveno-belih Dejan Stanković najavio je da neće mnogo tumbati tim posle utakmice u Glazgovu.

– Niko od igrača nije tražio odmor, momci su spremni i dobro izgledaju. Istrošili su se, ali je to sve regulisano. Dobro smo odmorili i dobro smo spremili utakmicu, tako da nema izostanaka na našu sreću. Nema razloga da odmaramo Borjana, spreman je. Bio je malo prehlađen, ali ništa strašno. Tako da je Borjan na golu sigurno – rekao je Stanković.

On je dodao da jeste bitno brzo postići gol, ali i biti strpljiv jer meč trane 90 minuta.

– Imamo snage da nametnemo naš ritam, izaći ćemo najjače što možemo, da li će to biti u 15, 25 ili 17. minutu, bitno nam je zadržimo odnos koji smo imali u prethodnih par utakmica i da se vratimo sa tri boda. Sigurno da je Stuparević najveća pretnja, neko ko ima iskustva, dobar špic, talentovan. Borba za opstanak je kod njih, tako su im bodovi veoma važni. Gledaćemo da anuliramo sve njihove dobre strane- zaključio je Stanković.

Prvi trener crveno-belih osvrnuo se i na meč protiv Rendžersa.

-Kad gledamo rezultat to je težak poraz. Ko je gledao utakmicu mogao je da vidi, možda je trebalo da izgubimo, ali ne tim rezultatom po prikazanoj igri i time kako smo se borili. Zaslužili smo barem jedan ili dva gola. Sada razmišljamo o prvenstvu, kada završimo Metalac imaćemo tri dana da spremimo utakmicu. Nadam se da ćemo biti pravi, kao što smo bili u prvom meču, da ispravimo greške koje se tiču prekida za i protiv. To je jedino o čemu smo pričali i dali više značaja. Mislim da je posle puta kada smo stigli u pet ujutru iz Glazgova, pomeranje za jedan dan dobro došlo našoj ekipi. Zahvalio bih se svima koji su izašli u susret, iza nas je putovanje, utakmica, stres, pomerili smo za jedan dan, ništa strašno- rekao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari