Bez opuštanja 1Foto: Starsport

Rezultatski gledano, košarkaši Partizana trenutno se nalaze u najboljoj formi od starta sezone.

Crno-beli su u ABA ligi u seriji od tri pobede, ukupno šest na poslednjim sedam mečeva i iz te perspektive subotnji duel sa slabašnom Igokeom trebalo bi da im posluži za dodatno podizanje samopouzdanja (20.00).

Raspored mečeva je takav da izabranike Andree Trinkijerija očekuju čak četiri uzastopne utakmice u hali „Aleksandar Nikolić“ koje bi trebalo maksimalno da iskoriste za popravljanje pozicije na tabeli regionalnog takmičenja.

Sve do gostovanja FMP u 16. kolu crno-beli će redom ugostiti Igokeu, Primorsku, Mornar i Cedevita Olimpiju. Prvi rival je u veoma lošoj seriji rezultata; samo na poslednjih šest utakmica pretrpeo je čak pet poraza.

Ni promena trenera, odnosno ko zna koji povratak Dragana Bajića na klupu Igokee rezultatski nije gotovo ništa promenio. Uprkos uloženom novcu, milionskom budžetu i nekim dobrim investicijama u likovima Kenana Evansa, Rašada Vona i Majkla Grina ekipa iz Aleksandrovca ostvarila je u dosadašnjem delu sezone svega dve pobede.

– Čeka nas duel sa ekipom protiv koje smo u prvom kolu odigrali veoma tešku i neizvesnu utakmicu. Njihov trenutni skor možda nekoga može da prevari, ali mi smo svesni koliko dobrih igrača Igokea ima i koliko opasni mogu da budu. Još su se i pojačali u odnosu na naš prvi meč. Prema tome, potrebno je da budemo maksimalno skoncentrisani u oba pravca, napadu i odbrani i svesni da ćemo za svaki poen morati da prolijemo puno znoja – podsetio je trener Trinkijeri na pobedonosnu trojku centra Jankovića u Laktašima, odnosno na poslednji dolazak pomenutog pleja Grina i povratak Dorela Rajta u Aleksandrovac.

Srđan Kočić i Darko Talić bili su svojevremeno članovi kadetske reprezentacije BiH koja je osvojila prvenstvo Evrope. Dalibor Ilić je standardni juniorski reprezentativac Srbije; odličnih je fizičkih predispozicija, međutim uprkos minutaži i poverenju trenera Bajića u dosadašnjem delu sezone nije mnogo toga pokazao.

– Igokea je odigrala mnogo više dobrih utakmica nego što to njihov broj pobeda govori. U svom sastavu imaju jako dobre i iskusne igrače i mogu da budu jako neprijatan rival, o čemu svedoči i naša prva utakmica u Laktašima. Mi želimo pobedu i daćemo sve od sebe za nju, ali sam siguran da nam put do nje neće biti nimalo lak – poručio je Ognjen Jaramaz, koji je u Redžiju Redingu dobio velikog konkurenta u ekipi na poziciji beka šutera.

Ni deset zdravih igrača

Ne samo što imaju problema sa formom i brojem pobeda, košarkaši Igokee doputovali su u Beograd u ograničenom rosteru, koji prema rečima trenera Bajića neće brojati ni deset zdravih igrača:

„Posle utakmice protiv Primorske imali smo dosta problema sa povredama. Marko Tomas je počeo da trenira pre Primorske, ali je na poslednjem treningu osetio problem i na njega ne možemo računati. Kariniauskas se priključio takođe, ali se povredio i pauziraće najmanje šest nedelja. Evans je osetio bol u peti, nije bezazlena povreda, sve zavisi od stepena povrede i ne znamo ni za njega. Hendikepirani smo i nemamo ni deset zdravih igrača. To ne znači da ćemo se predati. I posle poraza od Primorske, rekao sam da smo svi zajedno u ovome i moramo dati svoj maksimum. Devet igrača imam na raspolaganju i opet kažem, pokušaću izvući maksimum, videćemo za šta će to biti dovoljno“, naveo je trener Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari