Bez prihoda od prodaje 1Foto: Starsport

Posle kratkotrajnog boravka u Beogradu fudbaleri Crvene zvezde sutra odlaze u Tursku gde će obaviti završni deo priprema za nastavak prvenstva.

Trener crveno – belih Vladan Milojević, uostalom kao i rukovodstvo kluba, verovali su da će do tada imati približno jasnu situaciju oko igračkog kadra sa kojim će raspolagati u nastavku sezone. Međutim, malo šta ide po planu u ovom prelaznom roku. Zapravo, kupovina je, do sada, išla veoma dobro. Doveden je iz Olimpijakosa napadač Ben, iz Spartaka bek Hajdin i tu se stalo. Jer od najavljene prodaje, za sada, ništa.

U Zvezdi su najviše računali ( izgleda se i preračunali) da će prodati Ričmonda Boaćija. Ponuda francuskog Rena je glatko odbijena, a druge konkretne još uvek nema. Ni sa Gelorom Kangom situacija nije ništa bolja. Praška Sparta je nudila 800.000 evra, Zvezda tražila milion i – od transfera ništa. Navodno, neki turski klubovi daju Zvezdi toliki novac za obeštećenje, ali je problem što Kanga neće u Tursku. Donaldu i Le Taleku ugovori, takođe, ističu u junu ove godine, oni ne žele da potpišu novi sa crveno – belima, a iz inostranstva nema „pravih“ ponuda. Isto važi i za Srnića.

Uprkos, za sada, nepovoljnom raspletu u Zvezdi nisu previše razočarani.

– Za svakog trenera je najbolje kad ima igrače koje poznaje, koji su navikli na režim rada i zahteve. Prelazni rok je živa stvar, ljudi iz kluba to vode na najbolji način, imam puno poverenje u direktora Mitra Mrkelu, ja sam fokusiran na teren i rad. Pitajte me šta mislim o rosteru kad se bude završio prelazni rok. Bliže se utakmice protiv CSKA, euforija se polako javlja jer utakmice koje slede biće velike za sve nas. Mislim da možemo da se nadigravamo sa Rusima, verujem u svoje drugare i sebe, već smo pokazali kvalitet u Evropi. U Srbiji smo najbolja ekipa i zasluženo smo prvi na tabeli – tvrdi trener crveno-belih Vladan Milojević.

Crvena Zvezda će u sklopu priprema u Antaliji odigrati kontrolne utakmice protiv Sarajeva, Bresta, Amkara i Zenita. Ovaj poslednji meč, koji je zakazan za 7. februar biće ujedno generalna proba pred duel sa CSKA, koji se igra 13. februara.

Došli – otišli

U dosadašnjem toku prelaznog roka u Zvezdu su došli: El Fardu Ben (Olimpijakos), Stefan Hajdik (Spartak Subotica), Milan Pavkov (Radnički Niš, istekla pozajmica).

Istovremeno klub su napustili: Rikardinjo (raskid ugovora), Viveiros (raskid ugovora), Vanja Vučićević (Spartak Subotica, pozajmica), Ze Markos (Rad, pozajmica), Filip Bainović (Rad, pozajmica) i Stefan Milošević (raskid ugovora).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari