Košarkaši Partizana nastavljaju večeras takmičenje u Evroligi, kada u okviru prvog kola TOP 16 faze gostuju protiv italijanskog Montepaskija. Domaćin je veliki favorit u ovom meču i svaki drugi ishod osim pobede izabranika Simone Pjanđanija predstavljao bi veliko iznenađenje.
Međutim, Partizan je ove sezone pokazao da može ravnopravno da se nosi sa najkvalitetnijim timovima Evrope i da najbolje partije pruža onda kada nema imperativ pobede.

Košarkaši Partizana nastavljaju večeras takmičenje u Evroligi, kada u okviru prvog kola TOP 16 faze gostuju protiv italijanskog Montepaskija. Domaćin je veliki favorit u ovom meču i svaki drugi ishod osim pobede izabranika Simone Pjanđanija predstavljao bi veliko iznenađenje.
Međutim, Partizan je ove sezone pokazao da može ravnopravno da se nosi sa najkvalitetnijim timovima Evrope i da najbolje partije pruža onda kada nema imperativ pobede. Trener Beograđana Duško Vujošević smatra da se njegov tim na početku druge runde najelitnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu nalazi upravo u takvoj situaciji.
– Motivacije ima na pretek, pošto igramo protiv velikog tima kakav je Sijena. Gostujemo protiv ekipe koja je lider u italijanskom šampionatu i čiji je cilj da ovu fazu takmičenja u Evroligi završi kao prvoplasirani u našoj grupi. Mi ćemo zbog svega toga igrati bez ikakvih pritisaka, kao što je bio slučaj protiv Fenerbahčea u Istanbulu i pokušaćemo da iznenadimo domaćina – rekao je Vujošević čiji je tim pre samo četiri dana osvojio prvi trofej ove sezone i to u nacionalnom kupu.
Ekipa Montepaskija ove godine igra veoma kvalitetno i u domaćem takmičenju i u Evroligi. U „Palakanestru“ ove sezone imaju skor 20-2, dok su prvu fazu takmičenja na Evrosceni završili sa deset pobeda iz 14 utakmica. I pored odličnih partija u dva „najvažnija“ takmičenja, košarkaši kluba iz Sijene su pre sedam dana priredili neprijatno iznenađenje svim svojim pristalicama, ranom eliminacijom iz Kupa Italije. Ekipu karakteriše odlična kolektivna igra u kojoj se kao „udarne igle“ izdvajaju američki plejmejker Terel Mekintajer i litvanski centar Ksistof Lavrinovič. Interesantno je da je Mekintajer lider ekipe u poenima i asistencijama, dok je Lavrinovič najuspešniji u šutu za dva, ali što je iznenađujuće za centra i za tri poena. Zato treba očekivati da će Litvanac od početka meča biti pod „prismotrom“ nešto nižeg Novice Veličkovića, a ne Pekovića ili Vraneša kako ne bi došlo da takozvanog „razvlačenja“ u odbrani crno-belih. Čelnici kluba iz Sijene su pre dva dana oslabljenu poziciju beka šutera neigranjem povređenog Kaukenasa pojačali dovođenjem Drejka Dinera, odličnog trojkaša koji je u dosadašnjem delu sezone nastupao za Kapo di Orlando.
Ekipe srpskog i italijanskog šampiona su do sada odigrali dva međusobna meča (u sezoni 2005/06. Evrolige) uz po jedan trijumf. Meč u dvorani „Palasports Mens Sana“ počinje u 20.30 uz direktan prenos na TV AVALA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari