Bez publike protiv Milana? 1Foto: STARSPORT

Navijači najverovatnije neće prisustvovati utakmici između Crvene zvezde i Milana koja će se u okviru šesnaestine finala Lige Evrope igrati u Beogradu 18. februara.

Krizni štab nije promenio odluku o zabrani prisustva publike na stadionima, mada nije isključeno da u nekom trenutku u narednih 18 dana dođe do promena ukoliko osim fudbalskog usledi i politički pritisak.

– Razmatrali smo pitanje igranja pred publikom, ali imajući u vidu epidemiološku situaciju, ne vidimo mogućnost za takvu odluku za sada – izjavila je članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je ranije za list Danas da bi povratak navijača na stadione po njegovom mišljenju mogao da usledi tek kada na dnevnom nivou broj novozaraženih virusom kovid 19 bude ispod 500 ljudi.

Krizni štab je verovatno svestan kakve je posledice prošle godine imala dozvola za povratak navijača na večiti derbi početkom juna, mada je i tada ta odluka verovatno bila doneta pod pritiskom političkog vrha. Nije isključeno i da sada dođe do takvog zaokreta.

Za Crvenu zvezdu je ovakva odluka očekivano vid noćne more, pošto još uvek ne može da planira štampanje i eventualnu prodaju ulaznica. UEFA je na početku ove sezone dala preporuku da se na stadionima dozvoli prisustvo publike do 30 odsto popunjenosti ukupnog kapaciteta, ali je i evropska „kuća“ fudbala svesna da tako nešto mogu da odobre samo vlade pojedinačnih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari