Bez rešenja za Keana 1

Fudbalska reprezentacija Srbije do 17 godina izgubila je na startu prvenstva Evrope od Italije 2:1. Ekipa Ilije Stolice imala je zaostatak od dva gola već posle prvog dela igre zahvaljujući pogocima mladog napadača Juventusa Moise Keana, koji je pogodio u 9. i 32. minutu. Do kraja meča naš tim uspeo je samo da smanji vođstvo Italijana preko veziste Partizana Igora Maksimovića tri minuta pre kraja.

Kadetska selekcija Srbije šansu za plasman u četvrtfinale moraće da traži u predstojećim mečevima protiv Španije i Holandije. Bez obzira na to što su Joveljić i saigrači bili bolji u većini parametara na terenu, „azuri“ su osvajanjem tri boda ostvarili ono što su želeli. Stoličini momci su imali nešto bolji posed lopte, uputili više udaraca ka golu protivnika, imali više slobodnih udaraca i ubačaja iz ugla, ali Dal Kantov tim ima više razloga za zadovoljstvo. Kao što je napomenuo selektor Srbije, bolja iz premijernog duela biće ekipa koja pokaže više taktičke i tehničke zrelosti, što su u ovom meču bili Italijani.

Naredni meč kadeti Srbije igraju u ponedeljak protiv Španije, koja je u prvom meču protiv Holandije rutinski slavila 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari