Bez šanse u Madridu 1Foto: FoNet/evroliga (arhivska fotografija)

Posle tri vezana poraza igrači Real Madrida od prvog minuta stavili su do znanja da žele da stave tačku na gubitnički niz u utakmici protiv Crvene zvezde.

Meč 25. kola Evrolige, koji su Madriđani ubedljivo dobili (98:68), prelomljen je već u prvom poluvremenu zahvaljujući neverovatnom šutu domaćina ali i činjenici da Zvezda nije uspela da odigra svoju prepoznatljivu odbranu.

Obe ekipe su počele meč rešetajući koševe rivala ali je brži ritam više odgovarao domaćinima. Trener Dejan Radonjić negodovao je pored aut-linije “zar u svakom napadu da daju koš”, dok je Real delovao nezaustavljivo (u prvoj deonici Madriđani su pogodili šest od osam trojki, šutirajući 100 odsto za dva.). Kada je Simonović pogodio trojku sredinom četvrtine smanjujući za trenutak rezultatski zaostatak, Rendolf je odmah uzvratio, a za njim i Mančiulis i LJulj. Od tog trenutka Madriđani su samo nastavili da uvećavaju prednost.

Na drugoj strani Zvezda je u napadu bila solidna, ali je zato izostala agresivnost u odbrani, pogotovu nakon što su sudije stavile do znanja da će primenjivati rigorozne kriterijume pa su se u nekoliko napada igrači domaćina prošetali kroz reket. Veliki problem za goste predstavljala je i činjenica da su Lazić i Kuzmić zaradili po tri lične greške veoma rano. Čvrsta odbrana, uz i dalje odličan šut Reala u drugoj četvrtini dok je Zvezda sve više gubila konce učinili su da Madriđani na pauzu odu sa rezultatom 63:44.

U drugom poluvremenu viđeno je manje koševa. Zvezda nije imala snage za preokret, raspoloženi koliko-toliko bili su jedino DŽenkins i Simonović u trećoj četvrtini, dok se Real zadovoljio time da drži distancu od dvadesetak poena. Poslednju deonicu Madriđani, pre svega Luka Dončić, iskoristili su da pokažu svoje umeće, a utakmica u Madridu završena je najubedljivijim porazom crveno-belih u ovoj sezoni.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Mačiulis, Tejlor i Ajon sa po 12 koševa, dok je u sastavu crveno-belih, Simonović postigao 13 a DŽenkins dodao deset poena.

Posle 25. kola Crvena zvezda ima 14 pobeda. Srećna okolnost za ekipu Dejana Radonjića u petak uveče bio je poraz Efesa od Bamberga, pa turska ekipa i dalje ima jednu manje pobedu od crveno-belih. Istovremeno i Olimpijakos je nadigrao Darušafaku, koja je još jedan konkurent Zvezdi za prolaz u narednu fazu. U sledećem kolu ekipa Dejana Radonjića dočekuje Milano u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari